"Wszyscy ludzie są tacy sami, chcą szczęścia i nie chcą cierpieć"
...
Napisał(a)
A ja jestem twardziel ;) i codziennie robię sobie "shake'a": ubijam mikserem dwa całe jajka + dwa białka + ser(lub jogurt). Pyszne, polecam a salmonelli mówimy nie
...
Napisał(a)
wystarczy sparzyc jajka wrzatkiem ,lub jak mowil bul zagotowanym mlekiem
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
...
Napisał(a)
Ja jem 10 surowych bialek dziennie,juz tak rok.Zóltka ograniczam do minimum,chociaz slyszalem tez kilka pozytywnych teorii na temat zółtka.Ale trzymam sie stereotypow.Pozdrawiam
...
Napisał(a)
entliczek petliczek czerwony stoliczy na kogo wypadnie na tego salmonella ) i like it :)
...
Napisał(a)
wole gotowane na miekko
szukam planow jak morzna zrobic wlasny sprzet do silowni ile skad moge wziasc materialy???????
...
Napisał(a)
Czemu niby jajka gotowane na miekko są najgorsze??
...A wiecie co ja slyszałam : że powinno sie jesć skorupki jajek bo zawierają dużo wapnia, poważnie było to napisane w jakimś tam poradniku czy tam z tyłu kalendarza kucharskiego...co Wy o tym sądzicie??
...A wiecie co ja slyszałam : że powinno sie jesć skorupki jajek bo zawierają dużo wapnia, poważnie było to napisane w jakimś tam poradniku czy tam z tyłu kalendarza kucharskiego...co Wy o tym sądzicie??
<-- Nie, nie jestem łysa
...
Napisał(a)
To tak sparzanie jaj wrzątkiem to dobry pomysł
gdyż gotowanie badz smażenie niszczy niektóre albuminy
a skorupki jaj są dobre ponieważ mają dużo wapnia i fosforu w proporcjach
podobnych do proporcjii kości są też fosforany przydatne dla niektórych tkanek
Z tego co wie to skorupki b. mocno się sproszkowuje
gdyż gotowanie badz smażenie niszczy niektóre albuminy
a skorupki jaj są dobre ponieważ mają dużo wapnia i fosforu w proporcjach
podobnych do proporcjii kości są też fosforany przydatne dla niektórych tkanek
Z tego co wie to skorupki b. mocno się sproszkowuje
Kompletnie Zj**ałem =( ;-(
Przedemną jeszcze całe miechy nauki o dopingu
...
Napisał(a)
ja jem 2-3 cale jajka dziennie, mam nadzieje z to nie jest jakas przesada???
POZDRO
POZDRO
...
Napisał(a)
Nie jest A co do tego jedzenia sproszkowanych skorupek to slyszalem ale troche smieszne mi sie wydaje. Ciekawe jak to wszystko sie wchlania i jaki wplyw ma na organizm.
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
co sadzicie o zelatynie??
Następny temat
Jak kawa wpływa na poziom pierwiastków (magnez, potas)
Polecane artykuły