BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!
...
Napisał(a)
Mi tam wszystko by podeszło z Twojego dnia
2
...
Napisał(a)
melo15Mi tam wszystko by podeszło z Twojego dnia
Melo to wychodzi na to, że jesteśmy jedyni
A co do białka konopnego to pierwsze podejścia były okropne... odruch wymiotny masakryczny
Obrzydzało mnie. Miałam wrażnie że próbuję przełknąć ziemię z doniczki
Ale za którymś razem poprostu weszło elegancko i dość często kupuję
***
W białku konopnym jest coś co obłędnie wpływa na moje włosy. Przez pół roku wydałam fortunę na różne specyfiki i zabiegi... i nic, ale to dosłownie nic nie zatrzymywało ich wypadania i leciały garściami. Wprowadziłam 25g dziennie do diety i po ok 2tygodniach przestały wypadać! Chyba nie muszę pisać, że wypadanie włosów dla kobiety to problem strasznie bolesny. Piszę o tym, bo może komuś się przyda jeszcze- o ile będzie w stanie przełknąć taki muł
1
xxx
...
Napisał(a)
4/05/2020
OWSIANKA Z WHEY'EM
CHLEB RAZOWY DOMOWY
POLĘDWICZKI W MARCHEWCE
Ten chleb razowy nie wyszedł... O ile w dzień upieczenia był jeszcze ok, choć i tak zbyt twardy, to na drugi dzień to można nim było zabijać Co ja bym dała za przepis na chleb razowy, który wychodzi idealnie...
FASOLKA W POMIDORACH
BAGEL & BEKON
POTRAWKA KMINKOWA
***
Zjadłabym pączka
Takiego jak w Tłusty Czwartek
Zmieniony przez - Julietta w dniu 2020-05-08 01:34:36
OWSIANKA Z WHEY'EM
CHLEB RAZOWY DOMOWY
POLĘDWICZKI W MARCHEWCE
Ten chleb razowy nie wyszedł... O ile w dzień upieczenia był jeszcze ok, choć i tak zbyt twardy, to na drugi dzień to można nim było zabijać Co ja bym dała za przepis na chleb razowy, który wychodzi idealnie...
FASOLKA W POMIDORACH
BAGEL & BEKON
POTRAWKA KMINKOWA
***
Zjadłabym pączka
Takiego jak w Tłusty Czwartek
Zmieniony przez - Julietta w dniu 2020-05-08 01:34:36
3
xxx
...
Napisał(a)
Muszę kupić suszone figi
...
Napisał(a)
Julietta
Zjadłabym pączka
chcieć to móc
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Królówa bajgli ja tez lubię bajgle ale kalorii mi na nie szkoda, bo to takie dobre a mało syci.
2
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
...
Napisał(a)
Julietta a pieczesz chleb na zakwasir czy na drożdżach? Bo jak na zakwasie to mam sprawdzony przepis, na którym chlebek mi zawsze wychodzi.
1
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
MalinowaJulietta a pieczesz chleb na zakwasir czy na drożdżach? Bo jak na zakwasie to mam sprawdzony przepis, na którym chlebek mi zawsze wychodzi.
Ten był na drożdzach. Ale wolałabym na zakwasie
Tylko nie umię tego zakwasu wyhodować, kiedyś juź mi chyba podawałaś przepis na zakwas, zanotowałam sobie i niestety zgubiłam
Po tym kamieniu, co ostatnio upiekłam, obiecałam sobie, że RazowyNigdyWięcej, ale jakbyś mi zechciała przypomnieć jak zrobić zakwas i go pielęgnować, i bardzo łopatologicznie wytłumaczyła, jak upiec chleb to bym była BARDZO, BARDZO WDZIĘCZNA
Niedługo będę musiała podczyścić michę, także chleb pszenny i bagels pójdą out
Zmieniony przez - Julietta w dniu 5/8/2020 12:05:49 PM
xxx
...
Napisał(a)
Więc tak : potrzebna Ci będzie mąka żytnia, może być np 750 i przegotowana woda lub butelkowana niegazowana, kranówki lepiej na początku nie dawać.
2 łyżki mąki i 2 łyżki wody mieszasz i w słoiczku odstawiasz na 12 godzin, później do tego znów dodajesz 2 łyżki mąki i 2 łyżki wody, mieszasz i odstawiasz na 24h.
I tak codziennie przez 5-7 dni dokładasz do całości ta mąkę i wodę czyli dokarmiasz zakwas, jak zaczyna pachnieć octowo i bąbelkowac to jest gotowy. Używasz go wtedy bądź odkładasz do lodówki
2 łyżki mąki i 2 łyżki wody mieszasz i w słoiczku odstawiasz na 12 godzin, później do tego znów dodajesz 2 łyżki mąki i 2 łyżki wody, mieszasz i odstawiasz na 24h.
I tak codziennie przez 5-7 dni dokładasz do całości ta mąkę i wodę czyli dokarmiasz zakwas, jak zaczyna pachnieć octowo i bąbelkowac to jest gotowy. Używasz go wtedy bądź odkładasz do lodówki
3
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Poprzedni temat
Ciasto bananowo - nerkowcowe ;-)
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- ...
- 51
Następny temat
wzdety brzuch
Polecane artykuły