SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Pangalas & Tejtos czyli Julietta w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 34979

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1362 Napisanych postów 3570 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 55653
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
melo15
Mi tam wszystko by podeszło z Twojego dnia


Melo to wychodzi na to, że jesteśmy jedyni

A co do białka konopnego to pierwsze podejścia były okropne... odruch wymiotny masakryczny
Obrzydzało mnie. Miałam wrażnie że próbuję przełknąć ziemię z doniczki
Ale za którymś razem poprostu weszło elegancko i dość często kupuję
***

W białku konopnym jest coś co obłędnie wpływa na moje włosy. Przez pół roku wydałam fortunę na różne specyfiki i zabiegi... i nic, ale to dosłownie nic nie zatrzymywało ich wypadania i leciały garściami. Wprowadziłam 25g dziennie do diety i po ok 2tygodniach przestały wypadać! Chyba nie muszę pisać, że wypadanie włosów dla kobiety to problem strasznie bolesny. Piszę o tym, bo może komuś się przyda jeszcze- o ile będzie w stanie przełknąć taki muł
1

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
4/05/2020

OWSIANKA Z WHEY'EM


CHLEB RAZOWY DOMOWY
POLĘDWICZKI W MARCHEWCE

Ten chleb razowy nie wyszedł... O ile w dzień upieczenia był jeszcze ok, choć i tak zbyt twardy, to na drugi dzień to można nim było zabijać Co ja bym dała za przepis na chleb razowy, który wychodzi idealnie...

FASOLKA W POMIDORACH
BAGEL & BEKON


POTRAWKA KMINKOWA

***

Zjadłabym pączka
Takiego jak w Tłusty Czwartek




Zmieniony przez - Julietta w dniu 2020-05-08 01:34:36
3

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24270 Napisanych postów 25221 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020298
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
Julietta

Zjadłabym pączka

chcieć to móc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Królówa bajgli ja tez lubię bajgle ale kalorii mi na nie szkoda, bo to takie dobre a mało syci.
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Julietta a pieczesz chleb na zakwasir czy na drożdżach? Bo jak na zakwasie to mam sprawdzony przepis, na którym chlebek mi zawsze wychodzi.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
Malinowa
Julietta a pieczesz chleb na zakwasir czy na drożdżach? Bo jak na zakwasie to mam sprawdzony przepis, na którym chlebek mi zawsze wychodzi.


Ten był na drożdzach. Ale wolałabym na zakwasie
Tylko nie umię tego zakwasu wyhodować, kiedyś juź mi chyba podawałaś przepis na zakwas, zanotowałam sobie i niestety zgubiłam

Po tym kamieniu, co ostatnio upiekłam, obiecałam sobie, że RazowyNigdyWięcej, ale jakbyś mi zechciała przypomnieć jak zrobić zakwas i go pielęgnować, i bardzo łopatologicznie wytłumaczyła, jak upiec chleb to bym była BARDZO, BARDZO WDZIĘCZNA

Niedługo będę musiała podczyścić michę, także chleb pszenny i bagels pójdą out







Zmieniony przez - Julietta w dniu 5/8/2020 12:05:49 PM

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Więc tak : potrzebna Ci będzie mąka żytnia, może być np 750 i przegotowana woda lub butelkowana niegazowana, kranówki lepiej na początku nie dawać.

2 łyżki mąki i 2 łyżki wody mieszasz i w słoiczku odstawiasz na 12 godzin, później do tego znów dodajesz 2 łyżki mąki i 2 łyżki wody, mieszasz i odstawiasz na 24h.

I tak codziennie przez 5-7 dni dokładasz do całości ta mąkę i wodę czyli dokarmiasz zakwas, jak zaczyna pachnieć octowo i bąbelkowac to jest gotowy. Używasz go wtedy bądź odkładasz do lodówki
3

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
Dzięki
Mąka żytnia razowa Melvit Typ 2000
Przypomnienia w telefonie ustawione...

Czy mogłabyś mi jeszcze wpisać przepis na chleb...???

1

xxx

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciasto bananowo - nerkowcowe ;-)

Następny temat

wzdety brzuch

WHEY premium