SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

---TANIE KUPOWANIE---

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1526144

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 12010 Napisanych postów 24512 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 306514
Pieprz Czosnek delikatnie oliwy chwila w grillu do tego musztarda francuska i mega szamka
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 12010 Napisanych postów 24512 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 306514
Ps broń bosze sypać soli bo będzie podeszwa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Ja tam posypuje solą przed i jest git,
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 507 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 13978
Z tym sypaniem soli przed to mit Tak naprawdę wszystko zależy od jakości mięsa. W sklepach (szczególnie sieciówkach) dostępna jest przede wszystkim wołowina ze starych krów po kilku laktacjach a w najgorszym wypadku z tak zwanych "leżaków". Nie ma sposobu żeby zrobić dobrego steka z takiego mięsa. Dobra wołowina z ras mięsnych kosztuje kilkukrotnie więcej i jest ciężko dostępna.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 12010 Napisanych postów 24512 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 306514
A z tą solą to nie wiedziałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4613 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19327
lodzianin1
ja nie kupuje bo mi w domu nie wychodzą tak jak w knajpie


Wlej do miski jogurt/kefir/maślankę i trochę oliwy/oleju.
Do mixu wyżej sypiesz przyprawy.

Myjesz ręce (obowiązkowo) i mięso. Umyte mięso wkładasz do miski i ugniatasz tak, żeby nabiał/wilgoc weszło do mięsa.

Spróbuj i daj znać.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4613 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19327
Na drugi dzien mięso robisz jak pasuje- powinno być miękkie, soczyste i chrupkie.
Ja próbowałem ze zwykłym kurakiem i dusiłem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 883 Napisanych postów 806 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 22409
A co ma kurak do krówki? Czikena nie da sie spie*dolić, chyba że jest się bardzo wybitym, jedynie co, to cyc może wyjść za suchy jak się przedobrzy. Co do steka to inna baja, bardzo łatwo zrobić podeszwę. Cała sztuka polega na tym aby szybko zamknąć pory tak aby soki nie wypływały, wtedy będzie soczysty. Nie ma jak wypływający tłusz i krew po przekrojeniu...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 883 Napisanych postów 806 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 22409
W Kerfie znowu łosoś po szóstaka. Ten z koprem na dużo lepsze makro, dwa razy mniej fatu i więcej białka.




1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Zawsze mnie ciekawilo, jak oni to makro liczą. Przecież to nierealne, dla takich tłustych produktów te dane są mocno z dupy.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ryz z mintajem by Malinowa

Następny temat

Tatar z łososia by Malinowa

WHEY premium