Szacuny
17
Napisanych postów
1071
Wiek
34 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
53478
Hej, w pierwszym i ostatnim posilku nauczylem sie jesc zawsze platki owsiane gorskie ( szejk ) a w ostatnim kanapeczki z chleba jakiegos fit albo razowego/zytniego i
przeszedlem na diete bezglutenowa i pytanie mam
czym kuzwa zastapic te platki owsiane rano i chlebek wieczorem ze wzgledu na zawartosc w nich glutenu?:D
Dodam tylko , ze po treningu jem o 18+, a o 21 kolacje ledwo wciskam w postaci kromek z jajkami/twarogiem wiec kolejna paczka ryzu, miecha, sie NIE zmiesci hehe(o 22 to juz spie)
Szacuny
3036
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349869
Nie ma powodu by odstawiać płatki owsiane(owszem, mogą być zanieczyszczone glutenem, ale to dmuchanie na zimne), chleb bez problemu możesz kupić bezglutenowy.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
17
Napisanych postów
417
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6706
Kazde ziarno posiada gluten w mniejszym czy większym stopniu. Owies akuray i tak ma go malo. Co do chleba albo rob swoj chleb albo od czasu do czasu kup w sklepie orkiszowy pełno ziarnisty . bochenek na tydzien to nic wielkiego
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6270
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754788
Takie schematyczne odżywianie i jedzenie ciągle tego samego często prowadzi do niedoborów i różnego rodzaju problemów z apetytem. Dieta powinna być urozmaicona. Tutaj masz zalecane źródła węglowodanów: