Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam, co sądzicie o spaghetti na masie ? Oczywiście nie często ale raz na jakiś czas.
Moja mama czasem robi i kurde ciężko odmówić ;)
Wiem że robi go z koncentratu pomidorowego który robi sama i mięsa mielonego które mielą jej w sklepie.
Szacuny
6
Napisanych postów
152
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
8787
A to ja ci podam fajny przepia, ktory na pewno bedzie bardziej wartosciowy od gotowego sosu ze sloja (ukradlem tesciowej):
Trzesz marchewe i wrzucasz na 10g oliwy. Lekko ja smazysz i dorzucasz jedna cebule pokrojona w kostke z dwoma zabkami czosnku przecisnietymi przez praske. Smazysz, zlocisz. W tym samym czasie wolowine (jakies 250g). Jak masz teflonowa, to nawet nie musisz dawac tluszczu, bo i ligawa fajnie sie wytapia lekko. W osobnej misce dajesz puszke pomidorow krojonych, lyzeczke koncentratu, lyzeczke cukru, bazylie, sol, pieprz i blendujesz. Dodajesz do podsmazonych warzyw. Jak sie zacznie gotowac, zmniejszasz ogien, dorzucasz mieso, dajesz pod przykrycie i pyrkasz. Planowo pyrkasz tak przez 30 minut, ale cwiczacy zazwyczaj nie maja czasu i ja to tak trzymam z 10 minut na malym ogniu. Jakies 130g suchego makaronu spaghetti i wychodza ci niezle dwie porcje. Jak masz makro, to proponuje posypac parmezanem ;)
Szacuny
17
Napisanych postów
417
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6706
Ja robie z miesa lopatki na grillowanej patelni z łyżka oleju z mieszane z pomidorami z puszce plus przyprawy. Do tego mozarella i mozna jesc codziennie