...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Wiek :redukcja
Płeć : mężczyzna
Wiek : 17
Waga : było---->jest 70---->80
Wzrost : 190
Obwód klatki : 87---->97,5
Obwód ramienia : 29---->34,4
Obwód talii : 75---->83
Obwód uda : x---->61,5
Obwód łydki : 35---->38,5
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 16%-18%
Aktywność w ciągu dnia : szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu siłownia - Split,
Odżywianie : rzadko wpadnie jakiś kebab, pizza
Cel : długa redukcja
Ograniczenia żywieniowe :
Stan zdrowia : nadczynność tarczycy
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia, wf
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : kreatyna od 2 tyg
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : Tak
Stosowane wcześniej diety : na masę
W styczniu w celu poeksperymentowania postanowiłem zostawić dokładnie taką samą kaloryczność jak w Grudniu 2016. O dziwo obwody się powiększyły m. in. biceps z 33,5 na 34,4. Mam jeszcze takie pytanko, czy czasami jak sobie zjem jakąś gruszkę, pomidora, jabłko czy konieczne jest włączenie tego do mojego bilansu?
Płeć : mężczyzna
Wiek : 17
Waga : było---->jest 70---->80
Wzrost : 190
Obwód klatki : 87---->97,5
Obwód ramienia : 29---->34,4
Obwód talii : 75---->83
Obwód uda : x---->61,5
Obwód łydki : 35---->38,5
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 16%-18%
Aktywność w ciągu dnia : szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu siłownia - Split,
Odżywianie : rzadko wpadnie jakiś kebab, pizza
Cel : długa redukcja
Ograniczenia żywieniowe :
Stan zdrowia : nadczynność tarczycy
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia, wf
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : kreatyna od 2 tyg
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : Tak
Stosowane wcześniej diety : na masę
W styczniu w celu poeksperymentowania postanowiłem zostawić dokładnie taką samą kaloryczność jak w Grudniu 2016. O dziwo obwody się powiększyły m. in. biceps z 33,5 na 34,4. Mam jeszcze takie pytanko, czy czasami jak sobie zjem jakąś gruszkę, pomidora, jabłko czy konieczne jest włączenie tego do mojego bilansu?
...
Napisał(a)
Wrzuć z ciekawości zdjęcie do wglądu.
Moim zdaniem strasznie dużo białka. Aż zanadto, 140-160g w zupełności wystarczy
Żyjesz samą piersią z kurczaka? Toć to dużo droższe niż np. wątróbka, serduszka, karkówka, czy schab. Warto rozejrzeć się za "tłustszymi" kawałkami mięsa. Tłuszcze możesz deilkatnie podbić do około 100-105g (wyjdzie wtedy około 1,5g na kg mc). Moim zdaniem masz MNÓSTWO mleka...zabiera Ci to wartościowe miejsce na jakieś mięso...rybę...
Urozmaić to bo według mnie przesyt mleka i kury.
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html#post1
Moim zdaniem strasznie dużo białka. Aż zanadto, 140-160g w zupełności wystarczy
Żyjesz samą piersią z kurczaka? Toć to dużo droższe niż np. wątróbka, serduszka, karkówka, czy schab. Warto rozejrzeć się za "tłustszymi" kawałkami mięsa. Tłuszcze możesz deilkatnie podbić do około 100-105g (wyjdzie wtedy około 1,5g na kg mc). Moim zdaniem masz MNÓSTWO mleka...zabiera Ci to wartościowe miejsce na jakieś mięso...rybę...
Urozmaić to bo według mnie przesyt mleka i kury.
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html#post1
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Zdjęcia już wrzucałem, kurczak najbardziej mi przypadł do gustu z wszystkich "mięs". Zamieniam go czasami na np. indyka. Sory, ale podrobów nawet nie przełknę. Ogólnie wszystko w tej rozpisce mi pasuje, mógłbym urozmaicić za jakiś czas jak już się przejem, ale teraz raczej tego nie potrzebuje. Mogę tylko dodać, że w środę w dnt, zamiast kurczaka i ryżu robie sobie naleśniki, żeby właśnie się nie przejeść.
...
Napisał(a)
Skoro Ci pasuje, to po co pytasz o rady? Bo jeśli wiesz "lepiej" to nie ma co sugerować się tym, co ktoś nasuwa
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Chodziło mi o to, że pasuje mi tak jak teraz jest, w sensie, że nie przeszkadza mi kurczak, rozpiske wstawiłem bo domer nalegał, żeby wstawić :), jeśli coś sie nadaję do wywalenia, zmiany to chętnie posłucham.
...
Napisał(a)
Wyżej napisałam zalecenia, które według mnie są zasadne Ja rozumiem, że lubisz coś, ale to nie powód, by jadać to codziennie. Dieta powinna być urozmaicana, to żelazna zasada, by dostarczyć wszystkich potrzebnych substancji
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Hmmm... a gdyby zrobić takie coś, że:
W DT dodałbym +200kcal od mojego zera (3500)
W DNT odjąłbym -200kcal od zera + jakieś bieganko
Czy to by się sprawdziło? Czy potrzebny jest trening i dieta stricte pod redukcję?
W DT dodałbym +200kcal od mojego zera (3500)
W DNT odjąłbym -200kcal od zera + jakieś bieganko
Czy to by się sprawdziło? Czy potrzebny jest trening i dieta stricte pod redukcję?
Poprzedni temat
Obliczanie kaloryczności produktów.
Następny temat
Poprawiona dieta redukcyjna do oceny
Polecane artykuły