SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] COD w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 132676

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
1. Przedbiegi- karpik :D
2. Łosoś smażony z ziemnaiczkami
3. Omlecik z łososiem i pomidorami
4. Schabowy maczany w mleku i cebulce mniaam














Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-12-22 15:11:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
Wszystkim odwiedzającym mnie czasem życzę zdrowych, spokojnych i smacznych świąt

Kilka zdjęć przysmaków na dziś ;)

1. Gryczane pierogi z kapustą i grzybami
2. Makowiec z żurawiną na cieście bez gluta
3. Sernik czekoladowy na spodzie daktylowym z śliwkami suszonymi maczany w rumie














Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-12-24 12:05:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Wow makowiec z żurawiną bezbłędny, szkoda że nie widziałam wcześniej .

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Ten makowiec wygląda mega ! Jedno z najfajnieszych ciast jakie widziałam w ostatnim czasie. To jakis sprawdzony przepis czy improwizacja ?

I jak pierożki? wyglądają pięknie - nie rozpadały się ?

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
pyszności

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
Dzięki Wam

Miss ciasto no makowiec jest mojego przepisu, a na mak zmienione, ale inspirowane z innego :)

ogólnie przepis wygląda tak:

Ciasto:
150 g skrobii ziemniaczanej
85 g maki gryczanej
65 g maki ryzowej
2 zoltka
40 g ksylitolu
145 g masla
50 g jogurtu naturalnego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

zagnieść, wyłożyć 3/4 na blaszke na papierze do pieczenia, nakłóć widelcem.
Spód ciasta podpiec 15 min w temp 180C.

Konfitura:
500 g żurawiny świeżej lub mrożonej
4 łyżki ksylitolu

żurawinę umieścić w garnku z ksylitolem i gotować do popękania jej, aż powstanie dżemik. Wystudzić.

Mak:
400 g suchego maku mielonego
200 ml miodu
skórka otarta z jednej pomarańczy
łyżeczka ekstraktu migdałowego
4 białka

mak zalać wrzątkiem do pokrycia, odstawić na wystudzenia, po wystudzeniu odcisnąć z nadmiaru wody najlepiej przez ręcznik kuchenny.
Umieścić w misce, zmieszać z miodem, olejkiem i skórką. Białka ubić i delikatnie wymieszać z makiem.

Mak umieścić na spodzie, na nim ułożyć delikatnie, równomiernie konfitorę i resztę ciasta.
piec ok 45minut w 180 stopniach :)


co do pierogów: była to mieszanka mąki gryczanej i skrobii ziemniaczanej. Ok 50 sztuk:
240 g mąki gryczanej
120 g skrobii
300 ml wrzątku
3 łyżki oleju

mąki zmieszałam, dodałam wrzątek. wstępnie wymieszać. po wystygnięciu dodałam olej i wyrobiłam ciasto. Później już rozwałkować (trochę grubiej niż normalne) i faszerować:) gotowałam w wodzie z 2 łyżkami oleju, od wypłynięcia ok jedną minutę

Smakują mega odsmażane :)




Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-12-28 22:56:53

Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-12-28 23:03:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2259 Napisanych postów 2195 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 25570
sernik kozacko wygląda ;)

vivere militare est

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
wielkie dzięki za przepis

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Łap pochwałę

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
Dzięki ;)

1. Pizza z chorizo plus sos czosnkowy
2. Chlebek z kaszy z domowym pasztetem i musztardą, jaja







Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ra faello

Następny temat

Podwojnie zielony omlet

WHEY premium