hmmm robiłam dawno i nie zapisałam :D mam nadzieję, że nic nie pomylę
Składniki:
125 g mąki ryżowej
125 g mąki gryczanej
200 g zmielonej mieszanki orzechów (włoskie, laskowe, migdały, nerkowce)
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
3 jaja
100 ml oleju kokosowego
słodzidło- ile kto woli
300 g cukinii startej na tarce razem ze skórą
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, sól - wymieszać, przesiać. Wymieszać z orzechami.
W osobnej misce roztrzepać rózgą kuchenną jajka, olej, słodzidło. Dodać suche składniki i wymieszać szpatułką - krótko, tylko do połączenia się składników. Dodać startą cukinię i krótko wymieszać, do połączenia.
Formę sylikonową wypełnić ciastem (zwykłą wyłożyć papierem) ja robiłam w tortowej 24 cm, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC bez termoobiegu przez około 35 - 40 minut do suchego patyczka.
Zrobiłam polewę z gorzkiej czekolady i dodałam banana na wierzch
Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-08-23 12:41:25