PRZYGOTOWANIE:
Dynię pokroić na małe kawałki i na około 40 min dać do piekarnika na 180-200 stopni.
Zblendować w blenderze wraz z mąką, mleczkiem kokosowym, stevią oraz proszkiem do pieczenia na gładką masę. Blendując można dodawać na przemian mleka ( u mnie 1,5%) z wodą, by masa lepiej się połączyła. Przelać do miski. Jabłko obrać ze skórki i potrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać dokładnie z masą dyniową. Całość przelać na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 50min w 180-200 stopniach.
Po wyjęciu ciasta, dać mu chwilę ostygnąć. W tym czasie połamać czekoladę gorzką i rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Ciasto polać czekoladą. Poczekać aż wystygnie. Włożyć do lodówki na około 2-3h. Smacznego
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html