"od insuliny zalezy ile zbudujesz mieśni i ile stracisz tłuszczu"
...
Napisał(a)
extensor izolat ciagnie z usa z firmy Davisco tak powiedziała babka z extensora, byłem na tej stronie sądząc po składzie to bomba białkowa, ale po smaku to szajs zjadłem 6 kg izolatu i nic, wpc nie ruszałem ciagną z irlandii powód laktoza!!!, latem z niemiec przywiozłem sobie proteine z multi-Fooda 4kg 80%Białka za 55euro miks białka jaj serwatki i białek mleka Bv110% podnosiła z fotela, teraz wszamam z ultimate prostar i polecam gorąco, uwazajcie na słodziki szczególnie mannitol i sorbitol pochodne alkoholi wodoro... to szajs a ma je olimp, w odzywkach powinien byc aspartam lub sucralose lub maltodekstryny razem z maka guar gummi ale nie za wiele max do 10 gram razem z weglami i nie powinno byc zadnej fruktozy, i nie kupujcie koncentratu nawet jesli ma 80% białka bo laktoza to szatan a tak szczerze to wszystkie odzywki wysokoproteinowe są zawyzone o 10% dosłownie wszystkie nawet starego lisa weidera, polecam tez multipowera serwatke choc osobiscie jestem za miksami i time-released protein a nie serwatką, unikajcie serwatki z przetworzonych w wysokiej temperaturze laktalbumin i słodkej serwatki (reakcja Maillarda - degradacja białek i wiązan form peptydowych!!!!!) odzywka białkowa to tylko dodatek do zbilansowanej diety, unikajcie protein z białek jaj sa często nadto wysuszone, czasami wypalone i prawdopodobnie stare, najlepiej swieze jajka bez zółtek, postaram sie odpowiedziec na kazde wasze pytanie
...
Napisał(a)
widzę kolega ma wiedzę pozdrawiam i witam w gronie sfd
DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256
...
Napisał(a)
Dostalem taka odpowiedz
"Na 100% bialko firmy Proliant stosuje w soich odżywkach firma Trec Nutrition a czy inne tego nie wiem"
Co do pytania w zwiazku z extensorem chodzilo mi o to ze sklad jest ludzaco podobny (jesli sie nie myle to identyczny) wiec mozna sie domyslac ze nie jest on prawdziwy dla tego bialka proliant..
"Na 100% bialko firmy Proliant stosuje w soich odżywkach firma Trec Nutrition a czy inne tego nie wiem"
Co do pytania w zwiazku z extensorem chodzilo mi o to ze sklad jest ludzaco podobny (jesli sie nie myle to identyczny) wiec mozna sie domyslac ze nie jest on prawdziwy dla tego bialka proliant..
...
Napisał(a)
pyda2 .Przeciez w extensorze jest max 5% laktozy,a to jest dopuszczalna z tego co wiem norma.
Aha, skoro jestes takim przeciwnikiem WPC to oświeć nas ,bo tu większość to wcina.
Zmieniony przez - Gumis777 w dniu 2004-03-25 12:30:46
Aha, skoro jestes takim przeciwnikiem WPC to oświeć nas ,bo tu większość to wcina.
Zmieniony przez - Gumis777 w dniu 2004-03-25 12:30:46
...
Napisał(a)
to ja wam podpowiem jescze coś :)
tata muj koffany :>> ciężko pracuje ... jezdzi TiR'em ale to nie o to chodzi chodz o to tez :>> zobaczył jak niedawno wsuwalem bialko olimpa i tam sie troche zainteresowal tematem ... i podpowiedzial mi co czasem wozi ... z zakladow w bochni kolo krakowa z firmy regis www.regis.com.pl [ sami zobaczcie ]
przejzalem oferte to w preparatach bialkowych jest cos takiego jak izolat bialek serwatkowych min 90% oraz koncetrat min 70% [ provisol i provisol+ bodajze ] pozniej sie dowiedzialem ze jest jeszcze hydrolizat białek serwatkowych / a ze u mnie w łomży jest przedstawicielstwo to next day poszlem do nich sie o ceny pierw popytac
koncentrat - 15 zl / kg
izolat 16-18 / kg
hydrolizat 29 / kg
jedyny problem to taki ze to jest w workach po 20 kilo
tak wogole to białko sprzedawane jest do zakladow miesnych jako dodatek do szynkuFF i mięsuFF itd...
ze worka 20 kilo na bank nie wezme przynajmniej jak narazie poprosilem o probki prodkuktu mam dostac po 2 kilo izolatu i hyrdrolizatu
tylko jeszcze problem ze nie chcą tego wyslac i czekam az moj koffany tata bedzie mial trase w tamte strony
jak dostane to i ocenie dam jeszcze takiemu kozakowi z silowni część on te z swoje powie to podziele sie z wami ...
tata muj koffany :>> ciężko pracuje ... jezdzi TiR'em ale to nie o to chodzi chodz o to tez :>> zobaczył jak niedawno wsuwalem bialko olimpa i tam sie troche zainteresowal tematem ... i podpowiedzial mi co czasem wozi ... z zakladow w bochni kolo krakowa z firmy regis www.regis.com.pl [ sami zobaczcie ]
przejzalem oferte to w preparatach bialkowych jest cos takiego jak izolat bialek serwatkowych min 90% oraz koncetrat min 70% [ provisol i provisol+ bodajze ] pozniej sie dowiedzialem ze jest jeszcze hydrolizat białek serwatkowych / a ze u mnie w łomży jest przedstawicielstwo to next day poszlem do nich sie o ceny pierw popytac
koncentrat - 15 zl / kg
izolat 16-18 / kg
hydrolizat 29 / kg
jedyny problem to taki ze to jest w workach po 20 kilo
tak wogole to białko sprzedawane jest do zakladow miesnych jako dodatek do szynkuFF i mięsuFF itd...
ze worka 20 kilo na bank nie wezme przynajmniej jak narazie poprosilem o probki prodkuktu mam dostac po 2 kilo izolatu i hyrdrolizatu
tylko jeszcze problem ze nie chcą tego wyslac i czekam az moj koffany tata bedzie mial trase w tamte strony
jak dostane to i ocenie dam jeszcze takiemu kozakowi z silowni część on te z swoje powie to podziele sie z wami ...
gg 3882296 [email protected]
wszystko co tylko chcesz
...
Napisał(a)
Regis to producent odżywek Activita.
sonbaty http://www.atleta.pl
członek mafia.suple.hardcor.pl
...
Napisał(a)
nie jestem przeciwnikiem wpc, tylko zwolennikiem tego co najlepsze a tak się składa ze to jest u nas najdroższe np. serwatka multipowera SF100, wpc tani ale do rzeczy solidnie zrobiony wpc uzyskany w procesie filtracji ma do 15% laktozy ponieważ nie jest łatwe usunięcie laktozy bez uszkadzania białek i zmiany struktury aminokwasów (zachowanie wiązan peptydowych) dlatego że serwatka jest bardzo delikatna a usunięcie cukru z serwatki wymaga wysokiej temperatury i procesu przetworzenia, osobiście wątpię w to że wpc extensora ma 5%laktozy i podejrzewam że jest zrobiony z laktalbuminy (głównej części składowej białka serwatki) a to by dla nas oznaczało że serwatka została przetworzona i wysuszona przy pomocy wysokiej temperatury (dobrze pow. 100stopni) która uszkodziłaby wiązania miedzy aminokwasami, chociaż wszystkie właściwe aminokwasy byłyby tam nadal, to zostałyby ponownie skrzyżowane – liniowo do nowych wiązań ale już nie peptydowych, to się tyczy nie tylko białek (aminokwasów) ale także chleba, mięsa, aby to zrozumieć musisz poczytać trochę o reakcji Maillarda w procesach przetwarzania żywności i na czym to polega, ja się tego nie uczyłem na pamięć bo to nie ma sensu poczytałem parę razy zrozumiałem i wyciągnąłem wnioski, poza tym laktalbumina zachowuje się jak piasek a tak się zachowuje właśnie wpc extensora, dla mnie kiepsko zrobiony suplement serwatki jest gorszy niż solidnie wykonana soja albo kazeina, osobiście znam dwa rodzaje ekstrakcji: proces filtracji, który jest najbardziej opłacalny i proces jonowej – wymiany, który jest faktycznie doskonały, ale drogi, oba zachowują naturalne wiązania aminokwasów, Filtracja może doprowadzić serwatkę, do 85% białka i 15% laktozy, jednak proces jonowej-wymiany (ion-exchange whey protein)w niskiej temperaturze dostarcza suplementu który jest w 95% czystym białkiem, a wpc na naszym rynku, podejrzewam że, nie jest zrobiony z prawdziwej serwatki a z laktoalbuminy i sprzedawany jako wpc lub dodają do połowy prawdziwej serwatki połowę laktalbuminy i jakość jest lipna, dla producentów to ogromny biznes i ponad 100% zysk, tani proces produkcji a ceny z górnych półek bo przecież sprzedają pseudo wpc lub izolat serwatki, dlaczego wszyscy zwracają uwagę na serwatkę od dobrych kilkunastu lat? powód jest prosty z powodu wysokiej zawartości bcaa i głównie aminokwasu cysteiny, otóż amerykańscy uczeni i osoby typu "life extensionists" wzięli w objęcia białko serwatki z powodu wysokiej zawartości cysteiny, która została dowiedziona w badaniach naukowych nad podwyższaniem funkcji systemu odpornościowego, dobra proteina powinna zawierać cysteiny minimum 1.6gr/100gr im więcej tym lepiej a solidnie zrobiona serwatka ma jej nawet do powyżej 3 gr/100gr, np. proteina z mleka ma około 0.8gr/100gr , izolat z soji ok. 1.3gr i koncentrat białek jaj ok. 1.2gr, wysoka zawartość cysteiny idzie w parze z wysoką zawartością bcaa, ale prawdziwy problem polega na tym że procesy usunięcia laktozy uszkadzają wiązania peptydowe cysteiny i po wysuszeniu nie jest już związana peptydowo, a etykiety nas jak zwykle czarują, w USA parę lat temu był o tym bardzo głośno, mogę doradzić że przy wyborze białka należy się kierować zawartością cysteiny a później bcaa no i oczywiście procesem uzyskanych białek, niestety w Polsce nie ma takiej technologii i podejrzewam ze w Niemczech tez nie ma ,kto zapłaci za 750gr puszkę serwatki 40 euro, osobiście zawsze byłem zapatrzony w niemieckie proteiny i ich jakość ale nawet oni sprowadzają serwatkę ze stanów a przy okazji to żadna firma nie zdradzi skąd bierze proszek powód prosty konkurencja, parę firm niemieckich np. Sporting, All Stars, Multipower, BMS, Metabolic Nutrition są dwa razy w roku poddawane kontroli i badaniom i nie mogą pozwolić sobie na pasze, a u nas? taki Olimp wypuścił sobie whey pro isolate, whey pro matrix, pure whey isolate, a jak w każdej puszce jest to samo? to niestety firmy puszczają hmb i kreatynę do badania a zwykłych protein nikt u nas nie bada!!! wielki cwaniaczek strzelinski mówi że olimp to na równi z ultimate i multipower, rozumiem że reklama reklamą, ale on powinien stać za ladą apteki, w sumie, idealne białko powinno być rozpuszczalne, dać się rozproszyć i faktycznie powinno być wolne od laktozy, a w kontakcie z zimną wodą nie powinno tworzyć grudek
"od insuliny zalezy ile zbudujesz mieśni i ile stracisz tłuszczu"
...
Napisał(a)
Widze,że znasz się natym troszke.Az tak głeboko niesiedze wtym ,wiec sie nie wypowiem.Ciekawe co nato powie olimp i nasi specj z działu.
Zmieniony przez - Gumis777 w dniu 2004-03-25 20:40:29
Zmieniony przez - Gumis777 w dniu 2004-03-25 20:40:29
...
Napisał(a)
Sledze dalsze wypwiedzi...i w dziale olimp zostalo to poruszone ,podobno jutro olimp odpowie..zobaczymy co wymysli ciekawego
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
Poprzedni temat
Czy napewno Białko ? (wygrzebałem to z innego działu)
Następny temat
SP80 czy BCAA
Polecane artykuły