SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

skad lacma bierze bialko do extensora

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 23524

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 762
extensor izolat ciagnie z usa z firmy Davisco tak powiedziała babka z extensora, byłem na tej stronie sądząc po składzie to bomba białkowa, ale po smaku to szajs zjadłem 6 kg izolatu i nic, wpc nie ruszałem ciagną z irlandii powód laktoza!!!, latem z niemiec przywiozłem sobie proteine z multi-Fooda 4kg 80%Białka za 55euro miks białka jaj serwatki i białek mleka Bv110% podnosiła z fotela, teraz wszamam z ultimate prostar i polecam gorąco, uwazajcie na słodziki szczególnie mannitol i sorbitol pochodne alkoholi wodoro... to szajs a ma je olimp, w odzywkach powinien byc aspartam lub sucralose lub maltodekstryny razem z maka guar gummi ale nie za wiele max do 10 gram razem z weglami i nie powinno byc zadnej fruktozy, i nie kupujcie koncentratu nawet jesli ma 80% białka bo laktoza to szatan a tak szczerze to wszystkie odzywki wysokoproteinowe są zawyzone o 10% dosłownie wszystkie nawet starego lisa weidera, polecam tez multipowera serwatke choc osobiscie jestem za miksami i time-released protein a nie serwatką, unikajcie serwatki z przetworzonych w wysokiej temperaturze laktalbumin i słodkej serwatki (reakcja Maillarda - degradacja białek i wiązan form peptydowych!!!!!) odzywka białkowa to tylko dodatek do zbilansowanej diety, unikajcie protein z białek jaj sa często nadto wysuszone, czasami wypalone i prawdopodobnie stare, najlepiej swieze jajka bez zółtek, postaram sie odpowiedziec na kazde wasze pytanie

"od insuliny zalezy ile zbudujesz mieśni i ile stracisz tłuszczu"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 14530 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 62110
widzę kolega ma wiedzę pozdrawiam i witam w gronie sfd

DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dostalem taka odpowiedz
"Na 100% bialko firmy Proliant stosuje w soich odżywkach firma Trec Nutrition a czy inne tego nie wiem"

Co do pytania w zwiazku z extensorem chodzilo mi o to ze sklad jest ludzaco podobny (jesli sie nie myle to identyczny) wiec mozna sie domyslac ze nie jest on prawdziwy dla tego bialka proliant..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2112 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 24768
pyda2 .Przeciez w extensorze jest max 5% laktozy,a to jest dopuszczalna z tego co wiem norma.
Aha, skoro jestes takim przeciwnikiem WPC to oświeć nas ,bo tu większość to wcina.

Zmieniony przez - Gumis777 w dniu 2004-03-25 12:30:46
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 234 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 2048
to ja wam podpowiem jescze coś :)

tata muj koffany :>> ciężko pracuje ... jezdzi TiR'em ale to nie o to chodzi chodz o to tez :>> zobaczył jak niedawno wsuwalem bialko olimpa i tam sie troche zainteresowal tematem ... i podpowiedzial mi co czasem wozi ... z zakladow w bochni kolo krakowa z firmy regis www.regis.com.pl [ sami zobaczcie ]
przejzalem oferte to w preparatach bialkowych jest cos takiego jak izolat bialek serwatkowych min 90% oraz koncetrat min 70% [ provisol i provisol+ bodajze ] pozniej sie dowiedzialem ze jest jeszcze hydrolizat białek serwatkowych / a ze u mnie w łomży jest przedstawicielstwo to next day poszlem do nich sie o ceny pierw popytac
koncentrat - 15 zl / kg
izolat 16-18 / kg
hydrolizat 29 / kg
jedyny problem to taki ze to jest w workach po 20 kilo
tak wogole to białko sprzedawane jest do zakladow miesnych jako dodatek do szynkuFF i mięsuFF itd...

ze worka 20 kilo na bank nie wezme przynajmniej jak narazie poprosilem o probki prodkuktu mam dostac po 2 kilo izolatu i hyrdrolizatu
tylko jeszcze problem ze nie chcą tego wyslac i czekam az moj koffany tata bedzie mial trase w tamte strony

jak dostane to i ocenie dam jeszcze takiemu kozakowi z silowni część on te z swoje powie to podziele sie z wami ...

gg 3882296 [email protected]
wszystko co tylko chcesz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 11477 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 94174
Regis to producent odżywek Activita.

sonbaty http://www.atleta.pl


członek mafia.suple.hardcor.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2112 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 24768
majma ,masz soga za info,jak cos sie dowiesz to daj znac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 762
nie jestem przeciwnikiem wpc, tylko zwolennikiem tego co najlepsze a tak się składa ze to jest u nas najdroższe np. serwatka multipowera SF100, wpc tani ale do rzeczy solidnie zrobiony wpc uzyskany w procesie filtracji ma do 15% laktozy ponieważ nie jest łatwe usunięcie laktozy bez uszkadzania białek i zmiany struktury aminokwasów (zachowanie wiązan peptydowych) dlatego że serwatka jest bardzo delikatna a usunięcie cukru z serwatki wymaga wysokiej temperatury i procesu przetworzenia, osobiście wątpię w to że wpc extensora ma 5%laktozy i podejrzewam że jest zrobiony z laktalbuminy (głównej części składowej białka serwatki) a to by dla nas oznaczało że serwatka została przetworzona i wysuszona przy pomocy wysokiej temperatury (dobrze pow. 100stopni) która uszkodziłaby wiązania miedzy aminokwasami, chociaż wszystkie właściwe aminokwasy byłyby tam nadal, to zostałyby ponownie skrzyżowane – liniowo do nowych wiązań ale już nie peptydowych, to się tyczy nie tylko białek (aminokwasów) ale także chleba, mięsa, aby to zrozumieć musisz poczytać trochę o reakcji Maillarda w procesach przetwarzania żywności i na czym to polega, ja się tego nie uczyłem na pamięć bo to nie ma sensu poczytałem parę razy zrozumiałem i wyciągnąłem wnioski, poza tym laktalbumina zachowuje się jak piasek a tak się zachowuje właśnie wpc extensora, dla mnie kiepsko zrobiony suplement serwatki jest gorszy niż solidnie wykonana soja albo kazeina, osobiście znam dwa rodzaje ekstrakcji: proces filtracji, który jest najbardziej opłacalny i proces jonowej – wymiany, który jest faktycznie doskonały, ale drogi, oba zachowują naturalne wiązania aminokwasów, Filtracja może doprowadzić serwatkę, do 85% białka i 15% laktozy, jednak proces jonowej-wymiany (ion-exchange whey protein)w niskiej temperaturze dostarcza suplementu który jest w 95% czystym białkiem, a wpc na naszym rynku, podejrzewam że, nie jest zrobiony z prawdziwej serwatki a z laktoalbuminy i sprzedawany jako wpc lub dodają do połowy prawdziwej serwatki połowę laktalbuminy i jakość jest lipna, dla producentów to ogromny biznes i ponad 100% zysk, tani proces produkcji a ceny z górnych półek bo przecież sprzedają pseudo wpc lub izolat serwatki, dlaczego wszyscy zwracają uwagę na serwatkę od dobrych kilkunastu lat? powód jest prosty z powodu wysokiej zawartości bcaa i głównie aminokwasu cysteiny, otóż amerykańscy uczeni i osoby typu "life extensionists" wzięli w objęcia białko serwatki z powodu wysokiej zawartości cysteiny, która została dowiedziona w badaniach naukowych nad podwyższaniem funkcji systemu odpornościowego, dobra proteina powinna zawierać cysteiny minimum 1.6gr/100gr im więcej tym lepiej a solidnie zrobiona serwatka ma jej nawet do powyżej 3 gr/100gr, np. proteina z mleka ma około 0.8gr/100gr , izolat z soji ok. 1.3gr i koncentrat białek jaj ok. 1.2gr, wysoka zawartość cysteiny idzie w parze z wysoką zawartością bcaa, ale prawdziwy problem polega na tym że procesy usunięcia laktozy uszkadzają wiązania peptydowe cysteiny i po wysuszeniu nie jest już związana peptydowo, a etykiety nas jak zwykle czarują, w USA parę lat temu był o tym bardzo głośno, mogę doradzić że przy wyborze białka należy się kierować zawartością cysteiny a później bcaa no i oczywiście procesem uzyskanych białek, niestety w Polsce nie ma takiej technologii i podejrzewam ze w Niemczech tez nie ma ,kto zapłaci za 750gr puszkę serwatki 40 euro, osobiście zawsze byłem zapatrzony w niemieckie proteiny i ich jakość ale nawet oni sprowadzają serwatkę ze stanów a przy okazji to żadna firma nie zdradzi skąd bierze proszek powód prosty konkurencja, parę firm niemieckich np. Sporting, All Stars, Multipower, BMS, Metabolic Nutrition są dwa razy w roku poddawane kontroli i badaniom i nie mogą pozwolić sobie na pasze, a u nas? taki Olimp wypuścił sobie whey pro isolate, whey pro matrix, pure whey isolate, a jak w każdej puszce jest to samo? to niestety firmy puszczają hmb i kreatynę do badania a zwykłych protein nikt u nas nie bada!!! wielki cwaniaczek strzelinski mówi że olimp to na równi z ultimate i multipower, rozumiem że reklama reklamą, ale on powinien stać za ladą apteki, w sumie, idealne białko powinno być rozpuszczalne, dać się rozproszyć i faktycznie powinno być wolne od laktozy, a w kontakcie z zimną wodą nie powinno tworzyć grudek

"od insuliny zalezy ile zbudujesz mieśni i ile stracisz tłuszczu"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2112 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 24768
Widze,że znasz się natym troszke.Az tak głeboko niesiedze wtym ,wiec sie nie wypowiem.Ciekawe co nato powie olimp i nasi specj z działu.

Zmieniony przez - Gumis777 w dniu 2004-03-25 20:40:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 961 Napisanych postów 19304 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 158764
Sledze dalsze wypwiedzi...i w dziale olimp zostalo to poruszone ,podobno jutro olimp odpowie..zobaczymy co wymysli ciekawego

<<<Champions
are Made
Not Born>>>

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy napewno Białko ? (wygrzebałem to z innego działu)

Następny temat

SP80 czy BCAA

WHEY premium