SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Na czym smażycie?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2388

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Czołem wariaty! Proste pytanie. Na czym smażycie swoje dania?Ostatnio smażyłem na wodzie, ale ten kurczak był dla mnie taki bez smaku... Od pewnego czasu smażę na specjalnym sprayu z PAM'a ale kurczak na nim, smakuje mi strasznie chemicznie, tak że kazdy kawałek kurczaka popijam wodą, a w dodatku strasznie źle czuję się psychicznie. Nie powiem lubilem smażyć na oleju ale podobno strasznie jest to nie zdrowe.

Macie może jakieś preparaty na których kurczak smakuje smacznie? (Obecnie jestem na masie, i zastanawiam się czy skoro jestem na masie mogę smażyć na zwykłym oleju rzepakowym?)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Ja tam zawsze smażę "Sauté", minimalna ilość oliwy z oliwek (pół łyżeczki) dokładnie rozsmarować na patelni i do piersi z kurczaka w zupełności wystarczy. Często daję do marynowania sos sojowy, ocet balsamiczny, które dodatkowo nawadniają mięso. Jak za sucho, podlewam małą ilością wody.

edit: co do temp. dymienia oliwy - trzeba oczywiście uważać z ogniem, po dodaniu wody, problem znika.


Zmieniony przez - Zielin w dniu 2016-06-18 19:59:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4548 Napisanych postów 35816 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263256
- olej kokosowy
- smalec
- masło klarowane

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Witaj,
Smaż na smalcu, maśle klarowanym a także na olej kokosowym lecz wliczaj w bilans.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Nie ma znaczenia czy jesteś na masie czy redukcji.
Zdrowe źródła tłuszczy należy wprowadzić w swoją rutynę żywieniową

Reszta jak koledzy wyżej.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 140 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2642
Jak jestes na masie to bardzo dobry kurczak bedzie na smalczyku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76077 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755076
Ja używam głównie olej kokosowy, ale wyżej wymienione; smalec, masło klarowane również będą dobre. PAM jest ok, jednak smakowo ten usmażony produkt nie jest taki jak przy większej ilości tłuszczu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Smalec i olej kokosowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 30 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 151
Tak jak koledzy wyżej; smalec, masło klarowane, olej kokosowy(szczególnie przy kuraku w migdałach-smak petarda) :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 158 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4917
olej kokosowy, czasami oliwa z oliwek, ale wymieniam na klarowane

Bóg zesłał mnie na Ziemię by siać zamęt i zniszczenie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
http://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia
http://potreningu.pl/articles/4681/czy-na-oliwie-mozna-smazyc

ja używam, smalcu, klarowanego, zwykłego masła, kokosowego czy w sprayu, kujawski też się zdarzy jak nic innego nie ma.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 213 Napisanych postów 1557 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 24901
A ja uzywam ryżowego chyba nikt nie napisał jeszcze ;p.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ocena diety po 1 tygodniu stosowania.

Następny temat

Dieta na masę - pytanie o makroskładniki

WHEY premium