Składniki:
- 430g twarogu półtłustegp
-100g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 100g banana
- 125 g malin
- 25g mąki z topinamburu
- 20g wheya cisteczkowego
Wykonanie:
Twaróg z jogurtem dobrze zblendować, dodać banana i zmiksować na gładką masę. Do masy dodać mąkę i whey i dobrze wymieszać. Następnie dodać jajka i mieszać chwilę do połączenia się składników. Wylać masę do wysmarowanej olejem kokosowym tortownicy i ułożyć na wierzch maliny. Piec przez około 50min w 170stopniach.
Wartosci:
Kcal:1 092,5
B: 116,4 g
W: 81,1 g
T: 33,6 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html