Składniki:
- 3 filety z kurczaka (zmielone)
- 1 kajzerka
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- sól,pieprz
- 1 jajo
- do obtoczenia -bułka tarta
- olej do smażenia (ok.6 łyżek)
Przygotowanie:
1. Kajzerkę namoczyć w wodzie, następnie odcisnąć.
2. Mięso wymieszać z jajem, odciśniętą bułką, poszatkowaną drobną cebulką i czosnkiem ,oraz solą i pieprzem.
3. Uformować kotlety (wyszło mi 8 ) ,obtoczyć w bułce tartej , smażyć na złoty kolor .
Wartości: (2 kotlety)
B: 39,8
T: 20,9
W: 21,9
Kcal: 430
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-05-17 12:19:56
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html