Składniki:
- 1 kg zmielonej szynki wieprzowej
- 8 plasterków chudej szynki
- 8 plasterków sera żółtego odtłuszczonego
- ulubione przyprawy
- 1 jajo
- olej do smażenia
- mąka
Przygotowanie:
1. Mięso mielone wyrobić z jajem i przyprawami.
2. Szynkę oraz ser naprzemiennie poukładać na sobie , pokroić na 8 pasków
3. Na dłoni (u mnie w rękawiczkach ) układamy mięso, na tym ser z szynką i zamykamy , kształtując zrazik
4 Tak przygotowane kotlety obtaczamy delikatnie w mące ( można ten etap pominąć ) i smażymy pod przykryciem kilka minut .
Wartości:
345,4 kcal
B: 35,3 g
W: 7,4 g
T: 19,4 g
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-07-05 18:47:50
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html