Składniki:
-500g.wątróbki drobiowej
-kilka suszonych śliwek
-paczka wędzonego boczku ,pokrojonego w cienkie plastry (lidl)
-sól,pieprz,czosnek granulowany,słodka papryka,majeranek
1.Wątróbke myjemy dokładnie i usuwamy ew.żółć - to ona powoduje nieprzyjemną gorycz. Nastepnie posypujemy doprawiamy .
2.Piekarnik rozgrzewamy do 180st. na termoobieg.
3.Na boczku kładziemy wątrókę a do środka śliwkę, całość zawijamy.
4.Pieczemy ok.30min. do zrumienienia sie boczku, podajemy z pieczonymi ziemniakami i koniecznie z kiszonym ogórem
Wartości na jedną "kulkę"
B 13,8
T 7,6
W 5,3
Kcal :143
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html