SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG]. kulinarny Grekusia

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 204746

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1149 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ze schabem ok




Mąki używam pytlowej. Wyglada jak pszenna, ale brzmi zdrowo
w mojej kuchni nie ma miejsca dla mąki żytniej czy pełnoziarnistej.


Swoją drogą nie wiem Czemu dla wszystkich " fit " to te dwie powyższe mąki ale spoko :p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Na pełnoziarnistą moje kichy źle reagują, ostatnio u mnie rządzi ryżowa
O tej pytlowej nigdy nie słyszałem. Że to niby taka zdrowa, fit i w ogóle?

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1149 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
A nie wiem czy fit. To niby solidnie przemielona żytnia, ale nie dam sobie ręki uciąć.
Kupuje na bazarku u młynarza. Zapytam nastepnym razem co to jest.
3 zł za kg płacę



A ryżowa jest super. Fajne nalesniki wychodzą 50/50 ryżowa/ pszenna czy pytlowa


Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-28 19:39:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Widzę, że muszę się zagłębić w tego pytla
Człowiek to się jednak uczy całe życie

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 268 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Grekson - następnym razem sam ser usmaż Po co się z ciastem męczyć!
4
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1149 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ej, nie zdziw sie jak zaraz to zrobie, bo robie nalesniki z ważeniem dla Bzyka smażony ser, to moze byc fajne


Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-29 05:55:54
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Nie jadłeś nigdy smażonego syra z hranolkami i tatarską omacką?!

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1149 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Samego smażonego sera rzuconego na patelnie nie jadłem

Jajko 48g
Mąka 65g
Mleko 70g
Woda 70g
Sól

Smażone bez tłuszczu.
Są cieniutkie, delikatne, zaj**iste






No i ten ser solo smażony chrupki i smaczny





Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-29 07:41:39
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Ale dzisiaj bedą jedzone naleśniory i smażony syr . Dzięki!

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 905 Napisanych postów 7311 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111899
grekar9
A nie wiem czy fit. To niby solidnie przemielona żytnia, ale nie dam sobie ręki uciąć.
Kupuje na bazarku u młynarza. Zapytam nastepnym razem co to jest.
3 zł za kg płacę




Sama się zaciekawiłam co to ta pytlowa - dla zainteresowanych to mąka żytnia typ 720 jest dużo lżejsza niż żytnia 2000 bo ma odsiane otręby. A jak wiadomo zrobić coś z mąki 2000 to trudna sprawa, bo wychodzą gnioty

Naleśniki obłędne! Do przetestowania.
2

"Pamiętaj, iż twoja własna determinacja, by osiągnąć sukces, liczy się bardziej, niż cokolwiek innego na świecie." (Abraham Lincoln)
.
.
http://www.sfd.pl/[BLOG]__SFORCIA__Czas_na_równowagę_i_powrót_do_formy!!_-t1150356-s1.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

płatki jaglane

Następny temat

Moja Szama :)

forma lato