Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
79
Witam wszystkich!
Jestem w tej dziedzinie amatorem i dopiero zaczynam. Ułożyłem sobie dietę na redukcję i chciałbym się poradzić osób bardziej doświadczonych co o niej myślą, co zmienić.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
79
W porządku - forma zmieniona.
Warzyw nie muszę warzyć - ok. Tuńczyk od czasu do czasu. Na kolację co jakiś czas zamiast twarogu myślę o makreli.
Naszła mnie wątpliwość czy nie jest aby za dużo węgli jak na dietę redukcyjną?
Szacuny
3103
Napisanych postów
25079
Wiek
43 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
415144
..czy wegli jest za duzo ciezko powiedziec, kcal ogolnie zbyt wiele nie ma, mozna powiedziec ze tłuszczy jest dosyc malo, aktywnosci troche jednak bedziesz mial, do tego patrzac na wage/wzrost to raczej szczuply jestes choc obwód pasa na to nie wskazuje przy tej wadze, ..jak odzywiałes sie do tej pory, jakies aktywnosci byly?
nie wiem czy zwrociłes uwage ale to co podałes w kalkulatrze kcal "gotowana piers z kurczaka" to waga podana jest juz po obróbce i surowej bedzie wiecej (wystarczy spojrzeć na ilosc bialka w 100g, w surowej piersi masz ok 20-22g bialka)
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
79
yhymmm. Czyli co dodać jakieś tłuszcze? Może zmienić twaróg z kolacji na tłusty?
jakieś 2 miesiące temu starałem się odżywiać podobnie do tej rozpiski z tym, że zazwyczaj były to 4 posiłki - ok 2500 kcal. Ważyłem 73,5 kg. potem spadłem do 70. Do tego co 2 dzień biegałem, trochę na drążku się podciągałem i 2 razy w tyg był basen. Potem zaczęła się nauka na uczelni - sesja, przez co dieta się zmieniła na mniej zdrową i regularną efektem czego waga wzrosła do ok tych 72.
Wtedy zauważyłem spadek wagi ale nie tkanki tłuszczowej.
No tak. Zawsze ważyłem już pierś po ugotowaniu/smażeniu. A powinna być surowa?
Zmieniony przez - adrebil w dniu 2015-07-04 20:16:17
Szacuny
3103
Napisanych postów
25079
Wiek
43 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
415144
osobiscie dodał bym troche tłuszczy i mozesz od takich makro zaczac , zobaczysz jak bedzie cialo reagowalo i wtedy bedziesz odpowiednio korygował , prawda jest taka ze nie trafisz i tak idealnie od razu wiec od czegos trzeba zaczac,
wszystkie produkty ważymy przed obróbka, czyli surowe
Zmieniony przez - wincol w dniu 2015-07-04 20:30:52
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
79
Czyli rozumiem, że resztę składników jest ok - tylko tych tłuszczy dodać? I jeszcze jedno pytanie. jak sprawa wygląda z ilością posiłków? Można zmienić na 4/dzień zachowując te proporcje czy dużo lepiej jest mieć 5 posiłków?
Szacuny
3103
Napisanych postów
25079
Wiek
43 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
415144
na moje moze tak byc jako wartosc wyjsciowa, choc ktos moze miec inne zdanie pilnuj tez tego zeby dieta dostarczala odpowiednich ilosci witami i mineralow, nie samymi makro czlowiek zyje czy zjesz 4 czy piec posilkow nie bedzi mialo to znaczenia jezeli zachowasz taki sam bilans dzienny,