ZUPA KREM BROKUŁOWO-JARZYNOWA
Składniki proste, to co mamy w lodówce w postaci warzyw korzeniowych.
U mnie to wyglądało tak:
Składniki:
- pietruszka korzeń 60g
- marchew 110g
- seler korzeniowy 70g
- ziemniaki 250g
- mięcho z piersi z kurczaka bez skóry 100g
- brokuł 200g
- cebula
- migdały płatki 20g
- przyprawy
- posiekany szczypiorek i natka pietruszki
- woda wedle uznania
Przygotowanie:
Ugotować wszystkie warzywa w garnku z mięsem, doprawić. Zdjąć z ognia, gdy będą miękkie i odczekać chwile do ostygnięcia, albo od razu zblenderować. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Wyłożyć masę na talerz i posypać migdałami.
Smacznego Banalnie proste, na szybko i smacznie.
BTW : 451,1kcal 33,2g/12,3g/51,9g