ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
1
...
Napisał(a)
Dziękuję za odpowiedzi W takim razie raczej z pieczenia zrezygnuję, bo ciężko określić, ile czasu zajmuje przygotowanie wołowiny, więc lepiej dusić/gotować - łatwiej sprawdzać stan mięsa.
...
Napisał(a)
nolose od siebie polecam wołowinę pieczoną na zimno (w piekarniku 80 stopni) przez kilka godzin, idealna na kanapki do świeżego pieczywa :)
...
Napisał(a)
wiesiooooo: O, dzięki, o tym czytałam wcześniej, tylko zawsze szkoda mi było gazu (i czasu) Ale może w końcu skorzystam
...
Napisał(a)
Polecam na 110% moim zdaniem rewelka :D tez nie mogłem sie początkowo namówić ze względu na lekko ponad 4h działania piekarnika elektrycznego. Ja nacieralem mięso musztarda dijon i smażyłem do zamknięcia porów i do pieca :D
...
Napisał(a)
Malinowa
Niestety w Polsce jada się mało wołowiny stąd też wysokie ceny.
W Polsce jemy mało wołowiny bo ma wysoką cenę.
...
Napisał(a)
uwielbiam dobrze doprawione mięsa ale w przypadku dobrej wołowiny na stek marynowanie wydaje mi się to grzechem :D tylko sól i pieprz ;)
...
Napisał(a)
ZyberekMalinowa
Niestety w Polsce jada się mało wołowiny stąd też wysokie ceny.
W Polsce jemy mało wołowiny bo ma wysoką cenę.
Niestety to właśnie działa w obydwie strony.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Polska wolowina jest slabej jakosci poniewaz jest z krow mlecznych a nie krow hodowanych specjalnie na steki ;) ale fakt super miesko uwielbiam
ale jeszcze nie mam wprawy w stekach moze jakas piekna dama mi przygotuje z wawy ? Huehue
ale jeszcze nie mam wprawy w stekach moze jakas piekna dama mi przygotuje z wawy ? Huehue
...
Napisał(a)
Szumikuwielbiam dobrze doprawione mięsa ale w przypadku dobrej wołowiny na stek marynowanie wydaje mi się to grzechem :D tylko sól i pieprz ;)
Dokładnie tylko troche soli morskiej i świeżego pieprzu i wychodzi poezja :)
Zadnego rozmarynu ani tymianku a nie daj Boze marynaty bo zabije nam cały smak naszej Mućki :)
Co do cen to 30-35zł u mnie na Pomorzu mozna kupic rostbefa czy antrykota wiec tragedii nie ma bo w końcu ile mozna jesc kuraka? :(
Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2016-12-09 23:16:45
Polecane artykuły