Szacuny
920
Napisanych postów
55283
Wiek
50 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
336126
Tak będzie to trener mający udział w wielu przemianach i sukcesach sylwetkowych, szkoleniowiec, wykładowca Kamil Akielaszek acz jeszcze o tym nie wie bo nie odbiera telefonu. Gwarantuje profesjonalizm!
Szacuny
453
Napisanych postów
846
Wiek
47 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
22024
Hej asiuk :) No cóż, jak widać jem znowu zwykły żytni chleb, bo tego bezglutenowego nie mogłam już zdzierżyć - po 6 tygodniach jedzenia go, naprawdę miałam już dosyć :/ Poza tym on jest w miarę ok przez pierwsze dwa dni po upieczeniu, potem jest coraz gorzej, a bochenek jadłam przez tydzień... Wróciłam też do moich ukochanych owsianek, ale owies kupuję certyfikowany, bezglutenowy i ogólnie poza chlebem glutenu starannie unikam. Odkąd go nie jem, zauważyłam, że zniknął mi ten upierdliwy, poranny katar z którym się zawsze budziłam i który ciekł mi z nosa przez godzinę od wstania z łóżka. Teraz tego nie mam i jestem naprawdę szczęśliwa. Mała rzecz, a cieszy :D
A co do mojej miski, to zauważyłam, że chyba masz ten sam "objaw" co ja :) Mam bardzo często problemy z dojedzeniem miski, bo nie daję rady zmieścić założonej ilości jedzenia. Wpycham więc prawie na siłę, bo gdyby nie to, to kończyłabym jeść pewnie po 3 posiłku. Co innego, jak jest dzień treningowy, wtedy to wcinam jak głupia :) Też tak masz?
Szacuny
2
Napisanych postów
826
Wiek
40 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
75077
Nie wiem jaki chleb bezglutenowy jadłaś. Ja piekłam gryczany na drożdżach. Ten bardzo szybko wysycha - już po jednym dniu. Więc po upieczeniu zostawiałam sobie kilka kromek a resztę porcjowałam i mroziłam. Po rozmrożeniu był jak świeży. :)
Zmieniony przez - czaj_nik w dniu 2014-08-12 14:15:07
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
a próbowałaś piec chleb ziemniaczany bezglutenowy czy bananowy na słodko? na samej mące gryczanej wychodzi suchy, ale dzięki ziemniakom robi się mokry i nie schnie tak szybko, wystarczy włożyc do tostera i odświeżyc.
Szacuny
453
Napisanych postów
846
Wiek
47 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
22024
O, ziemniaczanego nie próbowałam. Do tej pory piekłam taki: http://www.eksperymentalnie.com/2014/03/chleb-bezglutenowy-prosty-przepis.html, czyli z mieszanki 3 mąk (kukurydzianej, gryczanej i ryżowej).
Może to jest myśl, żeby dodać ziemniaków, wtedy chleb będzie bardziej mokry. Znalazłam już kilka przepisów na ten ziemniaczany chleb.
Dzięki za pomysł, lilith!!
A masz może przypadkiem jakieś przepis na ten chleb z policzonymi makrami? :)