Szacuny
0
Napisanych postów
478
Wiek
31 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4309
Come back.. W Bytomiu też pada i pada...
A co do robotów kuchennych - robicie masło orzechowe czy coś? Bo ja mam blender ręczny, ale się boję mielić nim orzechów/migdałów z obawy, że spalę, a czytałam różne opinie, jedno robią blenderem inni odradzają...
Szacuny
0
Napisanych postów
478
Wiek
31 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
4309
Ja bardziej myślałam o zmieleniu migdałów/płatków migdałowych żeby zrobić mleko migdałowe, ale kurde nie chcę spalić tego blendera, bo mi jest w kuchni potrzebny. O maszynce do mielenia mięsa też myślałam, ale jakoś SZCZERZE mi się nie chce tego składać i potem czyścić :D przy czym powiedz mi Czikita czy konsystencja była odpowiednia ? :D tj wiem, że na "piasek" zmieli, ale żeby konsystencja była masła to chyba trzeba dłużej przemielić?! :D
Szacuny
532
Napisanych postów
8076
Wiek
42 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
66964
eufo
Come back..
W Bytomiu też pada i pada...
A co do robotów kuchennych - robicie masło orzechowe czy coś? Bo ja mam blender ręczny, ale się boję mielić nim orzechów/migdałów z obawy, że spalę, a czytałam różne opinie, jedno robią blenderem inni odradzają...
jak uprażysz na patelni wcześniej to są bardziej kruche i blender daje radę, tylko, jak będziesz widzieć, że zwolnił to daj mu chwilę odpocząć
Szacuny
2
Napisanych postów
3556
Wiek
44 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
25680
Jak robię pasztet, to mielę w takiej zwykłej maszynce na korbkę, tyle że mój facet zamiast rączki zakłada jakąś srubę, podłącza wiertarkę i jedziemy :P
Szacuny
268
Napisanych postów
8009
Wiek
30 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
115459
Michał Kramowski kiedyś robił filmik jak zrobić masło orzechowe. I najpierw prażył te orzechy na patelni a potem mielił takim blenderem a właściwie to użyła tej końcówki jak po lewej stronie.