Skład:
- 2 litry wywaru warzywnego
- 2 marchewki
- 3 cebule
- 2 ziemniaki
- 0,5kg łosoś
- 0,3kg pstrąg
- puszka pomidorów
- 0,5 cytryny (sok)
- mleko kokosowe
- trawa cytrynowa
-sól, pieprz, pieprz cayenne
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Do wrzącego wywaru wrzucić pokrojoną marchewkę, podpieczoną cebule, trawę cytrynową. Dwie pozostałe kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do gotującego się wywaru. Po ok. 15 minutach dodać pokrojone ziemniaki. Jak wszystkie warzywa zmiękną dodać pokrojone ryby. Pod koniec dodać puszkę pomidorów i gotować jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Nadać koloru odrobiną mleka kokosowego (ja dałam dwie łyżki) i wycisnąć sok z połowy cytryny. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz pieprzem cayenne wedle uznania. Na koniec posypać natką pietruszki.
Mniam !!!
Zmieniony przez - Remik7 w dniu 2014-03-27 16:34:44