Myślałem o założeniu dziennika już dawno, jeszcze jak byłem na masie, ale stwierdziłem, że większej motywacji będę potrzebował własnie na reduckji dlatego poczekałem do dzisiejszego dnia. Mój cel jeżeli chodzi o masę został w miarę osiągnięty, chociaż mogło być lepiej. Mam nadzieję, że z redukcji też będę zadowolony.
Podstawowe informacje o mnie:
Płeć: mężczyzna
Wiek: 21
Masa ciała: 84 kg
Typ budowy : endomorfik
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: około 20% zapewne
Wzrost: 174 cm
Obwód ramienia: 40 cm
Obwód talii: 92 cm
Obwód uda: 65 cm
Cel: redukcja
Stan zdrowia: jestem po zerwaniu więzadeł w kolanie
Ograniczenia treningowe: bardzo mały ciężar przy siadzie i martwym (ze względu na wspomniane kolano)
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: witaminki, białko WPC, BCAA
Stosowane dotychczas diety: typowa bodybuildingowa, tylko bez liczenia kcal/makro
Dieta:
2400 kcal
- około 1200kcal - węgle 302 g
- około 730kcal -białko 182g
- około 480kcal - tłuszcze 53g
Okno żywieniowe ustaliłem sobie na godziny 14-22, co będę z czasem skracał.
Trening:
Będzie to klasyczny trening Martina. Zależy mi na utrzymaniu mniej więcej siły, więc zdecydowałem się własnie na taki a nie inny. Będzie przeprowadzany na czczo. Przedstawia się on następująco
Dzień Martwego ciągu.
Martwy Ciag
4RM x4
4RM -10% x5-6
4RM – 20% x6-7
Podciaganie na drazu podchwytem z obciazeniem
5RM x5
5RM -10% x6-7
5RM -20% x7-8
Pendlay Rows 3x 5
Dzien Wyciskania
Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej
5RM x5
5RM -10% x6-7
5RM -20% x7-8
Dipsy
6RM x6
6RM -10% x7-8
6RM -20% x8-9
Military Press
3x 6-8
Wycksnie francuskie sztangi lezac
2x 6-8
Dzien Przysiadu
Przysiady ze sztanga
4RM x4
4RM -10% x5-6
4RM -20% x6-7
Prostowanie nóg
3x 6-8
Wspięcia na palce
3x 6-8
Oprócz tego interwały bądź aero w dni nietreningowe na czczo.
Dieta nie będzie może nie wiadomo jak urozmaicona, stąd mam nadzieję na jakieś podpowiedzi w tej kwestii i proste przepisy . Dziennik jest w celach motywacyjnych, bo wiem, że ciężka droga przede mną :)
Zaczynam od jutra (tj. 3 marca 2014) i zamierzam redukować do czerwca/lipca, w zależności jak będzie szło.
Zmieniony przez - Lunatic w dniu 2014-03-02 21:38:25
Zmieniony przez - Lunatic w dniu 2014-03-02 22:12:15