SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy kulinarne

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 355554

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1409
"bezwartościowe"? Nie wiem czy zauwazyles, ale to są przepisy na diete tłuszczową pozdro

Nie bójmy się cierpieć, ale nauczmy się cierpieć wtedy, gdy ktoś naprawdę nam sprawił ból i jest wart naszego cierpienia...
Nie bójmy sie żyć, bo życie to długa droga, przez którą każdy z nas musi przejść...

Nie bójmy się cierpieć, ale nauczmy się cierpieć wtedy, gdy ktoś naprawdę nam sprawił ból i jest wart naszego cierpienia...
Nie bójmy sie żyć, bo życie to długa droga, przez którą każdy z nas musi przejść...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miętki JASZCZOMP
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 21724 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 92660
Więc przeczytaj jeszcze raz wszystkie przepisy,jest kilka takich że ni go w dupe ni go w oko.
A Twoje tłuszczewe musza być rzeczywiście smaczneCoś mało w nich białek chyba?
Pozdro.
ps. jeszcze jeden przepis na szybko i olewająca
Kupujemy mrożona pizze,kladziemy na nia wedlinkę i zółty serek i zapodajemy na 15 minut do piekarnika
Węgli ma koło 100-120 zależy od wieklości,białek ma koło 40 gramów,tłuszczy ma koło..oj,ma pare gramów.Heheheeh gla hardgainerów jak znalazł


MIĘTKI To co najlepsze w kulturystyce jest niewidoczne dla oczu..Respect for all!

"nie znam sie na niczym co czytałem na temat ćwiczeń"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1409


Nie bójmy się cierpieć, ale nauczmy się cierpieć wtedy, gdy ktoś naprawdę nam sprawił ból i jest wart naszego cierpienia...
Nie bójmy sie żyć, bo życie to długa droga, przez którą każdy z nas musi przejść...

Nie bójmy się cierpieć, ale nauczmy się cierpieć wtedy, gdy ktoś naprawdę nam sprawił ból i jest wart naszego cierpienia...
Nie bójmy sie żyć, bo życie to długa droga, przez którą każdy z nas musi przejść...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1510
Ja kupuje w supermarkecie tunczyka w sosie wlasnym 1,35 zl za puszke. Jest to tunczyk wyprodukowany przez przedsiebiorstwo o nazwie "Aro". Bardzo dobry i jaki tani :) przynajmniej u mnie :)

pozdrawiam

"Wierzę głęboko, że w życiu każdego człowieka największym i najcenniejszym osiągnięciem
jest chwila , gdy poświęci się jakiejś sprawie i leży wyczerpany na polu bitwy zwycięski. "

"Wierzę głęboko, że w życiu każdego człowieka największym i najcenniejszym osiągnięciem
jest chwila , gdy poświęci się jakiejś sprawie i leży wyczerpany na polu bitwy zwycięski. "

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 598 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 6553
Bezsensu, czuje ze norton sie spodziewal czego innego. Niedosc ze nie dajecie zdjec ,to nie podajecie wartosci odzywczych, pomijajac juz tych co bezmyslnie powklejali tu przepisy ze stron kulinarnych. Bez urazy ale ja na miejscu moderatora oczyscilbym ten temat i wprowadzil pewne reguly co do zamieszczania przepisow.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
Ludzie to niewiedza...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 230 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4899
Kilka przepisów w tym dziale jest przepisana z książek kucharskich zupełnie bez pomysłu i jak zauważyłem, im dalej idziemy, tym zwiększa się moda na maksymalnie "udziwnianie" posiłków. Posiłki, co jest oczywiste, powinny być przecież ( oczywiście oprócz najważniejszej rzeczy czyli posiadanych wartości odżywczych ) w miarę proste do zrobienia przez przecietnego człowieka ( a kilka przepisów z tutejszej strony przygotuje chyba tylko doświadczony kucharz ). Poza tym, samo przygotowanie nie powinno zawierać aż tak duzo czasu, jak w niektórych propozycjach z tutejszej strony:) Poza tymi drobnymi wadami, reszta jest OK !!! To tyle, Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 181 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 3266
Ja robie sobie takie placuszki:
- 5 białek
- 1 lub 2 żótka
- troche mąki
- 100ml mleka
- ok 70g płatków owsianych
- 40g gainera (Olimp Super Weight Mass - czekoladowy)

Wszystko to do mixera i na patelnie

I teraz pytanie:
Czy gainer po smażeniu nie straci swoich właściwości? Czy będzie gorzej przyswajalny? A jak z aminokwasami zawartymi w tym gainerze takimi jak L-Glutamina, Tauryna itd?

-----------------------------
Pozdrawiam
Tomek

-----------------------------
Pozdrawiam
Tomek

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 103 Napisanych postów 468 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1980
Bardzo dobre sa dania z pierwszej strony;) wlasnie je zrobilem wczoraj i calkiem mi przypadly do gustu;) placek i salatka z tunczyka:P sog dla chlopakow!

pozdro

bez masy nie ma klasy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 287 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 4189


Chleb

Przepis na chleb bogaty w składniki odżywcze. Może śmiało stanowić posiłek sam w sobie.

Składniki: 1-1,2kg mąki, po 50g nasion dyni i słonecznika, 100g zmielonego grochu(lub mąki grochowej), 100g kiełków drobnej fasoli(może być mung), 100g ugotowanej kaszy jaglanej, ok. 70g zarodków pszennych, 80g ugotowanego granulatu sojowego, 50g kiełków quinoa, 50g kiełków amarantusa, 120g kiełków pszenicy, 70g płatków jęczmiennych, 50g płatków owsianych, 100g otrąb owsianych, ziarno sezamu, siemię lniane, popping z amarantusa do posypania, sól, woda, 40-50g drożdży, cukier.

Nastawiamy zboża na kiełkowanie. Gdy mamy już kiełki obgotowujemy je. Wody z nich nie wylewamy. Drożdże rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem 2 łyżek mąki i odrobiny cukru. Mieszamy suche składniki dodajemy kiełki potem drożdże potem dolewamy stopniowo wodę tak, aby powstało ciasto konsystencji ciasta na chleb. Odstawiamy na pewien czas. Jak urośnie wkładamy do foremek, a potem na wierzch sypiemy siemię lniane, sezam i jak ktoś chce to jeszcze popping. Pieczemy około 70 minut w temp. 150 stopni.


Jest to trochę zmodyfikowany przeze mnie chleb zwany „Men’s Bread” wypiekany przez piekarnię French Meadow Bakery. Jest on polecany w kulturystyce.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 280 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1256
hmmm ostatnio wyczarowałem cos co skałdało sie z makreli wedzonej lub piklinga (sledz wedzony) do tego zorgdziecione widelcem jajo i drobno starty ser zółty nie wiem ile to mogło miec białka i innych ale przypuszczam ze dosc duzo bo rybka serek i jajo wszystko wymieszałem widelcem tzn rozgniotłem wsam raz na kolacje albo sniadanko

0m3n? a kto to taki?

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DLA Kogo Aerobik

Następny temat

ladny brzuszek...

WHEY premium