...
Napisał(a)
Nie no podziwiam te 80g... Raz że prawie pół kilo twarogu, nie wiem czy by we mnie weszło...A 2 moim flakom by się pewnie nie spodobało. Będę musiał spróbować.
...
Napisał(a)
Pandarek, spokojnie sukcesywnie;) zwiekszam dodając go do ostatniego posiłku tzw sera. Jak to ser biały nie ma laktozy? A te wegle 3,5-4g/100g? To co to jest za cukier ?
"Trening czyni mistrza, chemia czyni cuda"
...
Napisał(a)
A np deficytu kaloryczneo ryzykiem nie mogę uzupełnić ?:D
"Trening czyni mistrza, chemia czyni cuda"
...
Napisał(a)
A nie lepiej polać ryż lyżka oleju ?? No mozesz niby dorzucic suple ale po co się tym faszerować?? Przeciez to zaden problem moim zdaniem dodać do węglów olej...
Dostałeś rower więc pedałuj :)
...
Napisał(a)
Też mi się wydaje, że prościej będzie dodać oliwy/ oleju lnianego/orzechów/wiórków kokosowych/masła/tłustych ryb/mięsa i tak dalej...
Jak nie reagujesz na mleko gazami, to z twarogiem też sobie poradzisz. Laktoza ulega "częściowej fermentacji"- ile dokładnie tej laktozy ubywa nie umiem powiedzieć. ( w ogóle osobną kwestią jest rozróżnienia na sery podpuszczkowe i robione z ukwaszonego mleka- do tych ostatnich często dodaje się obecnie bakterie kwasu mlekowego, ale to zależy od technologii produkcji). Dodatkowo, podczas ogrzewania powstaje nie trawiona przez organizm ludzki laktuloza.
Na razie wychodzi na to, że te 3 gramy to laktoza- ilość, z którą Twój układ pokarmowy sobie poradzi ;)
Tu masz link:
http://www.no-lactose.com/pg,content-of-lactose,teneur,0,1.jsp
Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2012-03-07 00:46:49
Jak nie reagujesz na mleko gazami, to z twarogiem też sobie poradzisz. Laktoza ulega "częściowej fermentacji"- ile dokładnie tej laktozy ubywa nie umiem powiedzieć. ( w ogóle osobną kwestią jest rozróżnienia na sery podpuszczkowe i robione z ukwaszonego mleka- do tych ostatnich często dodaje się obecnie bakterie kwasu mlekowego, ale to zależy od technologii produkcji). Dodatkowo, podczas ogrzewania powstaje nie trawiona przez organizm ludzki laktuloza.
Na razie wychodzi na to, że te 3 gramy to laktoza- ilość, z którą Twój układ pokarmowy sobie poradzi ;)
Tu masz link:
http://www.no-lactose.com/pg,content-of-lactose,teneur,0,1.jsp
Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2012-03-07 00:46:49
...
Napisał(a)
Fanem oliwy czy oleju nie jestem, ale na pewno do posiłku kurak + warzywa coś by sie przydało dodać. Jakiś orzech czy coś..
"Trening czyni mistrza, chemia czyni cuda"
...
Napisał(a)
Oliwa z oliwek jest najwartościowszą rzeczą którą możesz dla siebie zrobić... jeśli na prawdę nie nawidzisz jej, to masz wiele innych opcji: Orzechy(szczególnie włoskie), migdały, wiórki kokosowe, masło roślinne(dobrej jakości). Ale i tak ja bez oleju nie wyobrażam sobie diety. Polecam ci poszukać i spróbować, może gdzieś na targu znajdziesz, oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, w takich buteleczkach po rózżnych trunkach go czasem można dostać, świetnie pachnie i znacząco różni się w smaku od zwykłego oleju rzepakowego.
Dostałeś rower więc pedałuj :)
...
Napisał(a)
Jakbym sie zdecydował jednak na orzechy to do kuraka i warzyw mogę dosypac? A co z siemieniem lnianym i slonecznikiem?
Zmieniony przez - Wojtekk w dniu 2012-03-07 11:12:05
Zmieniony przez - Wojtekk w dniu 2012-03-07 11:12:05
"Trening czyni mistrza, chemia czyni cuda"
Poprzedni temat
Klata - problem
Następny temat
Pomoc w ułożeniu planu dla początkującego pietnastolatka.
Polecane artykuły