SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kazik71- przemiana 2012

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 36154

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Jest to mój pierwszy post w tym dzienniku - więc POZDRAWIAM i życzę sukcesów, gratuluję samozaparcia

Kiedyś udo z indyka poniżej 10 zł/kg kupowałem a dzisiaj to za pierś z kurczaka muszę 14 zł/kg dać a o piersi z indyka to już nie wspomnę,

Cóż, też ostatnio widziałem pierś z kuraka za 16 zł w PROMOCJI. Trochę sporo, jak na nią...

no a wołowina i ponad 30 zł/kg

Oglądałem ostatnio AGROBIZNES ( okazjonalnie ) no i właśnie pan ekspert mówił, że w tym roku wołowina osiągnęła chyba najwyższy poziom cen w historii, a może być jeszcze więcej.

Imo najlepiej kupować pierś z kuraka (samo mięsko, nic już nie "odpada")> Wołowina od czasu do czasu, żeby urozmaicić menu. Chyba że portfel nie stanowi problemu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja jednak stawiam na piers z indyka, a nie z kurczaka, co wynika ze stosowanych hormonow i lekow w hodowli kurczakow - jednym slowem zdrowszy jest zdecydowanie indyk, co zreszta czuc po zjedzeniu jednego jak i drugiego (mam na mysli reakcje zoladka na kazdy z rodzajow miesa). Dla porownania wartosci odzywcze dla piersi z indyka bez skory to: B: 19,2 T: 0,7 W: 0, a dla piersi z kurczaka bez skory: B: 21,5 T: 1,3, W: 0. W bialku roznica nieznaczna a jak uwzglednic ze piers z indyka ma jeszcze mnie tluszczu to jednak wg mnie: piers z indyka vs piers z kurczaka 1:0 dla indyka :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Z tym, że moim zdaniem nie można też uogólniać. Bo kurczak w jednej hodowli może być na "koksie", a w innej nie. Tak samo może być z indykami.

Co do tych wartości odżywczych, aż tak bardzo nie przywiązywałbym wagi - gram białka w tą/czy tamtą, gram tłuszczu w tą/czy tamtą. Znowu zależy od konkretnej hodowli, a nawet dobitniej od konkretnej sztuki

Poza tym obecnie w dużej części jedzenia są polepszacze, chemia itp itd. Trudno jest całkowicie to wyeliminować. A po co dodają to? Żeby biznes się im opłacał.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mysle ze ten drob ktory jest w sprzedazy w marketach jest na "koksie" a powiem wiecej nie mysle tylko wiem :) Co innego kurczaczek od gospodarza do ktorego ma sie zaufanie, ktory rosnie 2 x dluzej i jest o 1/3 mniejszy od hodowlanego tzn. kurczak oczywiscie a nie gospodarz :). Nie ma hodowli na skale przemyslowa bez dodatkow. Indyk jest mnie popularny wsrod spoleczenstwa stad mniej tego swinstwa, a wyelimonowac sie nie da tak jak piszesz: m.in. wszedzie stosuje sie leki (antybiotyki) niestety :(

Zmieniony przez - DARNOK35 w dniu 2012-02-14 15:22:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 213 Wiek 52 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2384
Małe porównanie po miesiącu tego co jest z tym co było, daty są widoczne:



Dla mnie raczej bez różnicy, no może minimalnie. Ale nie poddaję się i idę dalej.

Zmieniony przez - Kazik71 w dniu 2012-02-14 21:41:15

STARY CZŁOWIEK I MOŻE!
mój dziennik: http://www.sfd.pl/Kazik71_przemiana_2012-t829314.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9050 Napisanych postów 82727 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699737
widać że trochę Cię ubyło
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 213 Wiek 52 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2384
Może troszeczkę, a może to tylko efekt zdjęcia z innej odległości, no ale nieistotne dodaję jeszcze dzisiejsze jedzonko z przed chwili:




Pierś kurczaka, ryż brązowy, surówka z pekińskiej, papryki i ogórka.

Zmieniony przez - Kazik71 w dniu 2012-02-14 21:45:40

STARY CZŁOWIEK I MOŻE!
mój dziennik: http://www.sfd.pl/Kazik71_przemiana_2012-t829314.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja tez uwazam ze ubylo - brzuch jest bardziej plaski zdecydowanie i jakby zadek tez nabral ksztaltow hehe - zapytaj zone czy czuje roznice hehe - Tak trzymaj - wszystko dobrze Ci idzie ! Za rok siebie nie poznasz jak tak dalej bedzie szlo !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Kazio tak trzymaj i przyj do przodu -trzymam kciuki za Twoja przemianę
i pamiętaj nie wymiękaj :)
ostro dżwigaj głośno stękaj :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 103 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2480
Jest progres! Gratulacje!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ZABAWA W TRENING ,czyli cd.Dziwnego Dziennika

Następny temat

trening 45 latka + suplement, dieta i trening na zmniejszenie obwodu brzucha :)

WHEY premium