Meraviglia!
...
Napisał(a)
Dzień przed pieczeniem wieczorem do zakwasu z poprzedniego chleba dodaję (na oko) mąkę żytnią (typ 2000) i wodę. Odstawiam na noc. Rano robię to samo. W ten sposób robi się zaczyn, a zakwas "budzi" się i aktywuje po uśpieniu w lodówce. Po południu do zaczynu dodaję: mąkę, otręby żytnie, płatki owsiane, trochę soli + inne dowolne składniki (mogą być to ziarna, siemię lniane czy co tam tylko chcemy) oraz wodę. Proporcje na oko Chleb ma być gęsty, nie będzie wtedy taki lepki po upieczeniu. Dokładnie mieszam i odstawiam na kilka godzin (4-5 h, żeby dobrze wyrosło). Po tym czasie odkładam część do sloika i wkładam do lodówki (będzie to zakwas na kolejny chleb). Ciasto przekładam do foremek i odstawiam jeszcze na jakąś godzinę. Piekę w 200 stopniach C., okolo 1,5h. Od razu wyjmuję z piekarnika oraz z foremek i odwrócone "do góry nogami" przykrywam ścierką.
...
Napisał(a)
Heloł Mera my też się jeszcze nie znamy
widzę że niestety sporo lasek jest dotkniętych mniej lub bardziej ED, moim zdaniem to te czasy porypane, różnego rodzaju presje i młode dziewczyny, które nie bardzo sobie z nimi radzą.
Długo pieczesz ten chlebek, ja niecałą godzinę, ale najpierw 230 st 10 min potem reszte w 210. I też już robię wszystko na oko
Pozdrawiam!
widzę że niestety sporo lasek jest dotkniętych mniej lub bardziej ED, moim zdaniem to te czasy porypane, różnego rodzaju presje i młode dziewczyny, które nie bardzo sobie z nimi radzą.
Długo pieczesz ten chlebek, ja niecałą godzinę, ale najpierw 230 st 10 min potem reszte w 210. I też już robię wszystko na oko
Pozdrawiam!
http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z
In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe
...
Napisał(a)
Cześć Yosis
Ja piekę 2 duże bochenki, więc pewnie wymagają więcej czasu
Dontknow, nie robię zakwasu, mam cały czas ten sam już od ponad dwóch lat chyba.
Ale jak kiedyś robiłam, to bodajże z 5 dni.
Zmieniony przez - meraviglia w dniu 2011-07-19 09:09:58
Ja piekę 2 duże bochenki, więc pewnie wymagają więcej czasu
Dontknow, nie robię zakwasu, mam cały czas ten sam już od ponad dwóch lat chyba.
Ale jak kiedyś robiłam, to bodajże z 5 dni.
Zmieniony przez - meraviglia w dniu 2011-07-19 09:09:58
Meraviglia!
...
Napisał(a)
sądząc po przepisie to chlebek musi luks wychodzić! kiedy będę w koncu już mogła zboża z powrotem wprowadzić do diety to napewno się pokuszę o taki wypiek współczuję zakwasów
...
Napisał(a)
Redcow, fajny jest taki chleb, nie powiem
A tymczasem donoszę, że grzbiecior boli coraz bardziej. Jak ja mam dziś machac kettlą Będzie BÓL
Zmieniony przez - meraviglia w dniu 2011-07-19 12:14:40
A tymczasem donoszę, że grzbiecior boli coraz bardziej. Jak ja mam dziś machac kettlą Będzie BÓL
Zmieniony przez - meraviglia w dniu 2011-07-19 12:14:40
Meraviglia!
...
Napisał(a)
zajrzalem aby powiedziec:
dzien dobry i wytrwalosci w abstynencji!!
a co to jest to ED?
dzien dobry i wytrwalosci w abstynencji!!
a co to jest to ED?
slonce mnie laduje!
...
Napisał(a)
Eating Disorders
z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..
Poprzedni temat
siła i rzeźba w treningu biegaczki - pytania
Następny temat
Proszę POMOC w pozbyciu się nadmiernych kilogramów
Polecane artykuły