Witam
Pare danych
wzrost: 186
waga: 77
staz: brak (jakies 4-5 latek temu machalem hantelkami, robilem brzuszki i pompki, ale o tym za chwile)
Oto trening jaki ulozylem po przeczytaniu paru tematow.
Plan A:
Nogi----> Przysiady ze sztanga na barkach 3s
Plecy---> Wiosłowanie sztanga 3s
klata---> Wyciskanie sztangielek w lezeniu na lawce poziomej 3s
Barki---> Wyciskanie sztangi zza glowy 2s
Biceps--> Uginanie ramion ze sztanga 2s
Triceps-> Wyciskanie sztangielki zza glowy w siadzie 2s
Brzuch--> ??? dlaczego w FBW nie ma cwiczen na te partie miesni?
Trening bede wykonywal pn, sr, pt.
Wracajac do tego "stazu". Jak juz wspomnialem w tamtych czasach machalem hantelkami i robilem brzuszki. Z racji tej, ze nie mialem wtedy dostepu do internetu i nie posiadalem zadnych ksiazek na temat kulturystyki owe cwiczonka robilem niepoprawnie (pomijajac to, ze powinno sie cale cialo cwiczyc ;p). Otoz cwiczylem codziennie(czasami jeden dzien upuscilem z lenistwa) z prawie maksymalna iloscia powtorzen ;p. Po okolo miechu takich cwiczen troche sie zdolowalem, poniewaz praktycznie nie czulem przyplywu mocy. Wyobrazcie sobie jakie bylo moje zdziwienie gdy po odstawoieniu cwiczen nagle zaczalem sie ladowac energia z nikad ;p
Taka przestroga dla ambitnych inaczej ;p
Dzisiaj sobie troche pomachalem hantelkami na rozgrzewke i cos dziwnego mi sie przydazylo, tak jakby sciegna skrocily mi sie w prawym reku, tzn. wyprostowac ja moge, ale jak tak stoje i tak luzem wisi to troche jest zgieta, a i do tego troche mnie boli ten miesien (dwojka na obrazku http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona_pliki/image005.gif ).
Oczywiscie prosze tez o ocene planiku ;p, a i jeszcze jedno co z tym brzuchem?
Pare danych
wzrost: 186
waga: 77
staz: brak (jakies 4-5 latek temu machalem hantelkami, robilem brzuszki i pompki, ale o tym za chwile)
Oto trening jaki ulozylem po przeczytaniu paru tematow.
Plan A:
Nogi----> Przysiady ze sztanga na barkach 3s
Plecy---> Wiosłowanie sztanga 3s
klata---> Wyciskanie sztangielek w lezeniu na lawce poziomej 3s
Barki---> Wyciskanie sztangi zza glowy 2s
Biceps--> Uginanie ramion ze sztanga 2s
Triceps-> Wyciskanie sztangielki zza glowy w siadzie 2s
Brzuch--> ??? dlaczego w FBW nie ma cwiczen na te partie miesni?
Trening bede wykonywal pn, sr, pt.
Wracajac do tego "stazu". Jak juz wspomnialem w tamtych czasach machalem hantelkami i robilem brzuszki. Z racji tej, ze nie mialem wtedy dostepu do internetu i nie posiadalem zadnych ksiazek na temat kulturystyki owe cwiczonka robilem niepoprawnie (pomijajac to, ze powinno sie cale cialo cwiczyc ;p). Otoz cwiczylem codziennie(czasami jeden dzien upuscilem z lenistwa) z prawie maksymalna iloscia powtorzen ;p. Po okolo miechu takich cwiczen troche sie zdolowalem, poniewaz praktycznie nie czulem przyplywu mocy. Wyobrazcie sobie jakie bylo moje zdziwienie gdy po odstawoieniu cwiczen nagle zaczalem sie ladowac energia z nikad ;p
Taka przestroga dla ambitnych inaczej ;p
Dzisiaj sobie troche pomachalem hantelkami na rozgrzewke i cos dziwnego mi sie przydazylo, tak jakby sciegna skrocily mi sie w prawym reku, tzn. wyprostowac ja moge, ale jak tak stoje i tak luzem wisi to troche jest zgieta, a i do tego troche mnie boli ten miesien (dwojka na obrazku http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona_pliki/image005.gif ).
Oczywiscie prosze tez o ocene planiku ;p, a i jeszcze jedno co z tym brzuchem?