Szacuny
4
Napisanych postów
456
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3076
witam
co sadzicie na temta tego cwiczenia? warto co jakis czas zamienic wyciskanie sztangi na sztangielki ? slyszalem ze wyciskanie sztangielek nawett lepiej wplywa na rozwoj klatki.
po ok 8-10 tygodniach wyciskania sztnangi chce zamienic na sztangielki, trening na mase, co o tym sadzicie ?
caly trenign klatki bedzie wygladal nastepujaco:
1) wyciskanie sztangielek na plaskiej 4 serie x 8-10 powt. staly ciezar
2) wyciskanie sztnagi glowa w gore 4x12,10,8,6
3) rozpietki na plaskiej 4 serie x 8-10 powtorzen
Szacuny
4
Napisanych postów
456
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3076
robie czy nie robie to nie o tym mamy pisac sztangielki tez czasami stosuje glowa w gore, ale do tej pory nigdy nie stosowalem szangielek na plaskiej a slyszalem ze sa dobre efekty, i mniej pracuja barki i triceps nic przy cwiczeniu ze sztanga a bardziej sama klatka.
Szacuny
9
Napisanych postów
1126
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5124
Mam takie małe pytanko - sorki ze sie wtrącam do nie swojego postu ale nie chciałem zakładać osobnego
Jak sie kładziecie an ławke z hantlami przy wyciskaniu
Ja jak mam na hantelku 24kg to z trudem sie kłade na ławce bo musze zażucać ręką hantel i lece całym cięzarem na ławke bo inaczej to niemoge - ćwicze sam
Jak Wy rozwiązujecie ten problem Czy takiego problemu nie macie
99% sukcesu to chęci... jeżeli je masz to witaj w klubie:]
Szacuny
12
Napisanych postów
963
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
18182
ja przy naprawde duzych hantlach to robie tak jak ronnie coleman hehe czyli siadam na lawce a hantlami na kolanachg i potem klade sie z zgeitymi kolanami co powoduje ze hantle laduja na klacie a dalej juz jest ok.jezeli ktos podaje to tez jest ok choc przy 55 kg na lape to heh nie zawsze znajdzie sie chentny