Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

plan treningowy do poprawki .... pierwszy

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1573

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 299
Witam postanowiłem ułożyć sobię plan treningowy od razy zaznaczę że chcę jechać SPLITA, chcę rozwinąć swoją masę mięśniową i zachować w miarę rzeźbę jak najlepszą.

Aktywność fizyczna - nie siedze przed kompem cały dzień staram się ganiać za piłką kilka razy w tygodniu i podobne :P

Co do diety to wiem żę to połowa sukcesu a nawet więcej staram się dostarczać organizmowi odpowiednią ilość białka i witamin … jednak bez żadnych środków dopingowych, naturalne jedzonko.

Do rzeczy oto ,,plan" który sobię przygotowałem….(oczywiście proszę o poprawki bo zapewne coś w nim nie tak)

Trening z dzieleniem poszczególnych grup mięśni na poszczególne dni:
Zamierzam ćwiczyć w poniedziałki, środy i piątki. I tak odpowiednio dzień 1 i dzień 2 na zmianę, u dołu rozpiska z ćwidzeniamim na poszczególne dni.

Dzień 1- klatka,barki, tricepsy, brzuch

Klatka
- wyciskanie sztangi w leżeniu na ławeczce poziomej - 12x10x8
- wyciskanie sztangi w leżeniu na ławeczce skośnej - 12x10x8
-rozpiętki sztangielkami w leżeniu na łąwce poziomej - 9x9x9

Barki
- unoszenie sztangielek bokiem w górę 9x9x9

Tricepsy
Wyciskanie sztangielek w góre siedząc - 12x9x9
Wyciskanie francuskie - 9x9x9

Brzuch
Brzuszki - 3x max

Dzień 2 - nogi, plecy, bicepsy

Nogi
-przysiady ze sztangielkami - 12x9x9
-uginanie nogi z krążkiem - 9x9x9
-wstęppowanie na podwyższenie za sztangielkami - 9x9x9
-wspięcia na palce jednej nogi z sztangielkami w rękach - 10x10x10 (10 na jedną nogą)

Plecy
-Podciąganie sztangielek w opadzie tułowia oburącz nachwytem - 12x9x9
-skłony karku z ręcami na głowie (utrudniając ruch i napinając mięśnie) - 9x9x9

Bicepsy
-podciąganie sztangielki w opadzie tułowia chwyt młotkowy - 12x9x9
-uginanie ramion ze sztangielkami podchwytem stojąć - 12x6x6
-uginanie ramion ze sztangielkami chwyt młotkowy siedząc - 6x6x6

Na koniec dodam żę mam do dyspozycji sztangę , sztangielki i ławeczkę.
To by było na tyle dzięki za uwagę i ewentualne poprawy i sugestie pozdrawiam.

Waga: 66

Wzrost: 177

Cel treningowy: Split - rozwój masy mięśniowej z zachowaniem rzeźby

Staż treningowy na słowni: ok 6 tygodni bez planu

Uprawiane inne sporty: ganianie za piłką, biegi rekreacyjnie

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): sztanga, sztangielki , ławeczka

Dieta: ok

Przeciwskaznania medyczne: brak

Zażywane suplementy: brak

Forever.....

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 12867 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 90343
Nie teraz to już jedź FBW

Troche namieszałeś, musisz przyznac.

Mięśnie masz już dobrze przetrenowane, zrób sobie tydzie przerwy przez ten czas ułuż dobry plan FBW z podstawowymi cwiczeniami jak MC, przysiad, podciąganie na drążku i wycisk, dodaj cos na barki bica, albo dobra poczytaj o FBW.

W Wyszukiwarce wpisz FBW, a zanajdziesz tego pełno.

Trening bez nóg, to jak seks bez orgazmu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 12867 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 90343
ok 6 tygodni bez planu

Bez gadania, albo ACT(powinieneś), lub FBW.
Split odpada przy takim stażu.

eDIT:To split 2x tydzień widze to troche zmienia, ale uważam że powinieneś jeszcze 3 tygodnie porządnym planem ACT pocisnąc

pozdro

Zmieniony przez - Venc1Lq w dniu 2008-07-21 21:58:49

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 299
poszukam jakeigoś ACT na 3 tygodnie dzięki

Forever.....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Spoko, nmusisz przygotowac miesnie do wysilku.

pozdro

Masz PLAN

1. spięcia brzucha (brzuch)
2. przysiady ze sztangą/hantlami (czworogłowe uda)
3. uginanie nóg z ciężarkiem przy kostce (dwugłowe uda)
4. wyciskanie sztangi/hantli na ławce płaskiej/skośnej (klatka piersiowa)
5. wyciskanie sztangi z klatki (naramienne)
6. wiosłowanie hanlą (najszerszy grzbietu)
7. unoszenie tułowia z opadu (lub w leżeniu na brzuchu) - (prostowniki grzbietu)
8. uginanie ramion ze sztangą podchwytem (bicepsy)
9. pompki w podporze tyłem ( tricepsy)
10. uginanie nadgarstków ze sztangą (przedramiona)
11. wspięcia stojąc (łydki)

by rion

powiedz czy cos nie pasuje to sie poprawi

Zmieniony przez - Venc1Lq w dniu 2008-07-21 22:25:49

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
a gdzie moge znaleść jakiś bezpłątny ACT przykłądowy, bo jak weszłęmw dzienniki treningowe to 2 dychy trzeba płacić...a i wprowadziłę cię w mały błąd.. bo 6 tygodni to jechałęm na siłce ale bez żadnego planu tak po pół 40 minut gdzieś a przed tym to ze 2 miesiące też trenowałęm chantelkaimi różne mięśnie ale też bez planu , czy teraz mogę przystąpić do spklitu czy nadal zalecasz ACT?? dzięki z góry ... POzdro

Forever.....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Mówisz że bez planu
To ACT 3 tygodnie, nie jest to wiecznośc, a będziesz mia pewnośc że dobrze mięśnie rozruszane i nie nabawisz się zaraz jakiejś kontuzji.

Plan ACT już podałęm^^^

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
wiesz co mi się wydaje żę wszystko jest ok ale w tym treningu bez planu wydaje mi się żę eszystkie te partie mięśni statrałem się używać:) i myśle że dał bym radę splita już co o tym sądzisz ?

Forever.....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
a dzięki jeszce raz za plan ... a splita jade już 2 tygodnie gdzieś i nic mi nie jest.. bo stosuje dość długą rozgrzewkę... mogłęm ci od razu powiedzieć że już 2 ygodnie splita robię sorka... to jak przerwą i ACT??

Forever.....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Powiem ci że pociśnij już tego splita jeszcze 2 tygodnie i zacznij FBW, split jednak nie jest treningiem dla ciebie.

https://www.sfd.pl/PROPOZYCJA_PLANÓW_TRENINGOWYCH-t398495.html

Tu znajdź odpowiedni trening.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ok dzięki za porady dostosuje się:) Pozdrawiam

Forever.....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
jeszce zajmę twoją uwagę,.. uważan iż masz rację i zrezygnuję całkowice z Splita bynajmniej narazie . MAm pytanie czy polecasz bardziec FBW czy ACT już patrzyłe linki które mi podałeś i mi się podobają. Ile jechać jak zakładałeś 3 tygodnie czy to wystarczy ? a i jeśli 3 tyg to jkak zacząć od 2 obwodów a skończyć na 4 co tydzień dokładając 1 może tak być?

Forever.....

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwszy plan treningowy ...

Następny temat

Siła stoi w miejscu!

Spalanie
Polecane artykuły