Szacuny
0
Napisanych postów
110
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1151
Witam
Po dłuższej przerwie wracam do ćwiczeń i mam no nie maly problem...
Robie mase, trening 3x w tygodniu i na kazdym ćwicze całe ciało. Trening miałbyć intensywny i krótki bo jestem ektomorfikiem...
Po ostatnim poniedzialkowym mam takie zakwasy ze szkoda gadać, biceps nap..... i tak samo nogi, nie moge chodzić prawie :D
Szacuny
0
Napisanych postów
14
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
159
Jeśli dopadły cie zakwasy to jednym z dobrych sposobów które przynajmniej zmniejszą je jest kąpiel w gorącej wodzie na przemian z zimną.Czyli z 20 s. kąpiesz się w ciepłej wodzie i kolejny 20 s. w zimnej i tak przez conajmniej 2 min.Napewno poskutkuje :)
Szacuny
0
Napisanych postów
187
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2760
Po co w ogóle przejmować się zakwasami? Same znikną po góra kilkunastu dniach, a przed treningiem dobra rozgrzewka wystarczy żeby przestało boleć na czas ćwiczeń.
Szacuny
16
Napisanych postów
2631
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15370
Richard: jak zwał tak zwał, zakwasy mikrourazy, autorowi posta i tak wszystko jedno, a wiadomo o co chodzi
"Zakwasów" by nie było, przynajmniej nie takie straszne, jakbyś spokojnie stopniował obciążenia- zaczął od zaniżonych ciężarów. To oczywiste że jak zaczniesz ćwiczyc po przerwie i od razu do upadku mieśniowego to na drugi dzień będą mega "zakwasy".
Trening siłowy z ostrymi "zakwasami" jest IMO bez sensu, stare mikrourazy nie są jeszcze zabliźnione a my juz dokładamy nowe. lepiej odpuść parę dni i zacznij od nowa. Tylko pomału
Zmieniony przez - grzechmek w dniu 2010-02-12 12:38:14