Witajcie.
Chciałbym abyście ocenili mój plan treningowy podzielony na 4 dni jakim jest split 2x partia w tygodniu.
Waga 75kg
Staż : 14 miesięcy
Cel : Masa i siła
Dieta : Jest
Dostęp do : Ławka z regulacją o kont dodatni, gryfy proste, łamane, drążek, obciążenie.
Siłownia domowa.
Suplementacja : Przed treningówka, białko w razie braków w diecie. I kreatyna cykl.
Jak to u mnie wyglądało. Pierwsze 7 miesięcy standardowy FBW 3- dniowy, wiadomo nauka, kaleczenie ćwiczeń, ale wytrwale. Później miesiąc przerwy - brak dostępu do siłowni. Później miesiąc FBW i split 3 dniowy.Powiem tak FBW na początek był okej, na rozgrzewkę jak dla mnie. Split był dla mnie czymś nowym, ale chciałbym zmienić, spróbować czegoś innego, a zarazem podobnego.
Trening SPLIT 4 dniowy (partia 2x na tydzień)
Poniedziałek i środa (klatka,barki,tricpesy)
1.Mięsnie klatka piersiowej
-Wyciskanie sztangi na ławce poziomej (4x10/12)
-Wyciskanie sztangielek/sztangi na ławce na ukosie dodatnim (4x10/12)
-Rozpiętki (4x10/12)
2.Mięśnie naramienne - barki
-Wyciskanie zołnierskie sztangi (3x10/12)
-Unoszenie sztangi wzdłuż tłowia do brody (3x10/12)
-Wyciskanie sztangielek siędząc (3x10/12)
3.Triceps
-Wyciskanie fransuskie sztangielki siedząc (3x10/12)
-Wyciskanie sztangi francukie leżąc (3x10/12)
-Wyciskanie sztangi o wąskim uchwycie leżąć na ławce poziomej(3x10/12)
Wtorek i Piątek (plecy,biceps)
1.Mięśnie pleców
-Martwy ciąg (4x10/12)
-Podciąganie na drążku nadchwytem (4x10)
-Wiosłowanie sztangą nad lub pod chwytem (4x10/12)
2.Mięśnie przedramienia - biceps
-Uginanie przedramion w pozycji stojącej używając sztangi prostej lub łamanej (3x10/12)
-Uginanie przedramion w pozycji stojącej sztangielek naprzemiennie (3x10/12)
-Uginanie przedramienia w pozycji siedzącej w oparciu o kolano (3x10/12)
Sumując
1.Klatka piersiowa 24s x 10/12p
2.Barki 18s x 10/12p
3.Triceps 18s x 10/12p
4.Biceps 18s x 10/12p
5.Plecy 24s x 10/12p
Nogi do tej pory ćwiczyłem, ale aktualnie nie mogę ćwiczyć tej partii, z powodu kontuzji kolana, ale myślę miesiąc/dwa i dalej jadę.
Reasumując zależy mi na efektach, coś nowego, nowe doświadczenie. Czy tego nie jest za dużo? Nie chodzi o to czy dam radę, tylko nie chcę się przetrenować, powiedzcie zatem co sądzicie. Chcę wyciągnąć jak najlepsze efekty tego treningu i promować go wśród znajomych.Wtorek i piątek - trening lżejszy więc myślę, że regeneracja jest.
Od jutra chcę wejść na ten plan.
Zobacz całość: http://www.K**.pl/split-2x-partia-w-tygodniu-319782.html/#ixzz3pad2wDlE
Chciałbym abyście ocenili mój plan treningowy podzielony na 4 dni jakim jest split 2x partia w tygodniu.
Waga 75kg
Staż : 14 miesięcy
Cel : Masa i siła
Dieta : Jest
Dostęp do : Ławka z regulacją o kont dodatni, gryfy proste, łamane, drążek, obciążenie.
Siłownia domowa.
Suplementacja : Przed treningówka, białko w razie braków w diecie. I kreatyna cykl.
Jak to u mnie wyglądało. Pierwsze 7 miesięcy standardowy FBW 3- dniowy, wiadomo nauka, kaleczenie ćwiczeń, ale wytrwale. Później miesiąc przerwy - brak dostępu do siłowni. Później miesiąc FBW i split 3 dniowy.Powiem tak FBW na początek był okej, na rozgrzewkę jak dla mnie. Split był dla mnie czymś nowym, ale chciałbym zmienić, spróbować czegoś innego, a zarazem podobnego.
Trening SPLIT 4 dniowy (partia 2x na tydzień)
Poniedziałek i środa (klatka,barki,tricpesy)
1.Mięsnie klatka piersiowej
-Wyciskanie sztangi na ławce poziomej (4x10/12)
-Wyciskanie sztangielek/sztangi na ławce na ukosie dodatnim (4x10/12)
-Rozpiętki (4x10/12)
2.Mięśnie naramienne - barki
-Wyciskanie zołnierskie sztangi (3x10/12)
-Unoszenie sztangi wzdłuż tłowia do brody (3x10/12)
-Wyciskanie sztangielek siędząc (3x10/12)
3.Triceps
-Wyciskanie fransuskie sztangielki siedząc (3x10/12)
-Wyciskanie sztangi francukie leżąc (3x10/12)
-Wyciskanie sztangi o wąskim uchwycie leżąć na ławce poziomej(3x10/12)
Wtorek i Piątek (plecy,biceps)
1.Mięśnie pleców
-Martwy ciąg (4x10/12)
-Podciąganie na drążku nadchwytem (4x10)
-Wiosłowanie sztangą nad lub pod chwytem (4x10/12)
2.Mięśnie przedramienia - biceps
-Uginanie przedramion w pozycji stojącej używając sztangi prostej lub łamanej (3x10/12)
-Uginanie przedramion w pozycji stojącej sztangielek naprzemiennie (3x10/12)
-Uginanie przedramienia w pozycji siedzącej w oparciu o kolano (3x10/12)
Sumując
1.Klatka piersiowa 24s x 10/12p
2.Barki 18s x 10/12p
3.Triceps 18s x 10/12p
4.Biceps 18s x 10/12p
5.Plecy 24s x 10/12p
Nogi do tej pory ćwiczyłem, ale aktualnie nie mogę ćwiczyć tej partii, z powodu kontuzji kolana, ale myślę miesiąc/dwa i dalej jadę.
Reasumując zależy mi na efektach, coś nowego, nowe doświadczenie. Czy tego nie jest za dużo? Nie chodzi o to czy dam radę, tylko nie chcę się przetrenować, powiedzcie zatem co sądzicie. Chcę wyciągnąć jak najlepsze efekty tego treningu i promować go wśród znajomych.Wtorek i piątek - trening lżejszy więc myślę, że regeneracja jest.
Od jutra chcę wejść na ten plan.
Zobacz całość: http://www.K**.pl/split-2x-partia-w-tygodniu-319782.html/#ixzz3pad2wDlE