Siemka, od maja ćwiczę na siłowni. Staż mam o wiele większy ponieważ od 4 lat ćwiczę z przerwami czyli od maja do listopada trening a od grudnia do kwietnia inny sport. W tym roku ćwiczyłem już planem FBW i 2x split na tydzień. Teraz chciałbym coś zmienić z dwóch powodów: 1. efekty mnie nie satysfakcjonują tak bardzo jak w poprzednich latach pomimo tego, że jest to mój pierwszy rok z cyklem na kreatynie. 2. uciążliwe staje się dla mnie chodzenie 4 razy w tygodniu.
Dodam jeszcze, że chciałbym ćwiczyć normalnie prawie wszystkie partie na siłowni. Co to znaczy prawie? Chodzi o nogi, które chciałbym w ciągu tego okresu ćwiczyć 2 razy w tygodniu jako trening plyometryczny po którym szedłbym od razu na siłkę i kończył tam inne partie. Myślałem o splicie i takim ustawieniu:
Poniedziałek - plyometria, barki, triceps
Środa - plecy, biceps
Piątek - plyometria, klatka
Bardzo będę wdzięczny za ocenę mojego pomysłu, pomoc i rady dotyczące modyfikacji. Pozdrawiam Marcin
Waga: 68
Wzrost: 174
Cel treningowy: masa
Staż treningowy na słowni: 4lata(przerwy)
Uprawiane inne sporty: narciarstwo alpejskie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full
Dieta: jest
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: kreatyna, białko, carbo
Dodam jeszcze, że chciałbym ćwiczyć normalnie prawie wszystkie partie na siłowni. Co to znaczy prawie? Chodzi o nogi, które chciałbym w ciągu tego okresu ćwiczyć 2 razy w tygodniu jako trening plyometryczny po którym szedłbym od razu na siłkę i kończył tam inne partie. Myślałem o splicie i takim ustawieniu:
Poniedziałek - plyometria, barki, triceps
Środa - plecy, biceps
Piątek - plyometria, klatka
Bardzo będę wdzięczny za ocenę mojego pomysłu, pomoc i rady dotyczące modyfikacji. Pozdrawiam Marcin
Waga: 68
Wzrost: 174
Cel treningowy: masa
Staż treningowy na słowni: 4lata(przerwy)
Uprawiane inne sporty: narciarstwo alpejskie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full
Dieta: jest
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: kreatyna, białko, carbo
Krzysztof Piekarz