Witam, mam pewien problem, cwicze juz w sumie ok pol roku i sylwetka znacznie mi sie poprawia. Ostatnio jednak zauwazylem, ze robi mi sie wciecie w pasie, tj u kobiet. Chyba mam za szeroka miednice. mam wiec pytanie jak rozbudowac boczne miesnie klaty i brzucha tak aby nie miec talii osy, hehe. Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
a ćwiczysz mięśnie grzbietu ? bo to w dużym stopniu od tego zależy
Determinacja i zapał to podstawa każdego treningu !!!
...
Napisał(a)
Witaj chętnie pomogę, ale daj
COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:
DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w Twojej sprawie.
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???
4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe.
5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
6.Opisz jaką stosowałeś/- ujesz do tego treingu diete?
COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:
DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w Twojej sprawie.
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???
4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe.
5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
6.Opisz jaką stosowałeś/- ujesz do tego treingu diete?
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
1. Trenuje 3-4 razy dziennie, plan mam rozpisany na 4 dni, ale czasami mam ciezkie tygodnie w pracy wiec starcza mi czasu tylko na 3 dni ... wtedy robie jednego dnia wiecej cwiczen. trenuje na zasadzie 2 dni treningu + 1 dzien przerwy +1 treningu+ 1 przerwy + 1 treningu + 1 przerwy
Trenuje regularnie od 5 miesiecy, poczatkowo 2 miesiace treningu ogolnego i redukcyjnego, pozniej średnio zaawansowego, teraz trenuje "na mase"
2. plan treningowy
I dzien: przysiad ze sztanga 4x12, prostowanie nog na atlasie 4x12, prostowanie nog w pozycji lezacej na atlasie 4x12, martwy ciag 4x12 oraz lydki na atlasie 4x12
II dzień: wyciskanie sztangi na plaskiej 4x10, wyciskanie hantli na skośnej 4x12, rozpietki 4x12, uginanie rąk (biceps) ze sztanga, biceps na maszynie po 4x12
III dzien: miesnie ramienne na atlasie, unoszenia boczne stojac, unoszenia boczne siedzac na pochylej lawce, triceps na atlasie, wyciskanie francuskie hantla (wszystko 4x12)
IV dzien: podciaganie na drazku 4xmax, wioslowanie ze sztanga w podchwycie, , obnizanie drazka na atlasie, przyciaganie na atlasie, wszystko 4x12, brzuch gora 4xmax, dol 4x15
przerwy miedzy seriami 90-120sek
Wynik treningu: znaczny spadek tkanki tluszczowej, choc zauwazylem ze przy treningu na mase tkanka tl powraca. Niewielki wzrost masy miesniowej, najgorsze wyniki osiagam na sile - prawie nic
3. generalnie chcialbym przez pierwszy okres zwiekszyc mase miesniowa, pozniej uksztaltowac sylwetke
4. trenuje na silce, czas 3-4 x w tyg
5. nie mam przeciwskazan, choc troche sie garbie
6. Z dieta mam najgorzej, trudno zmienic przyzwyczajenia. Ograniczam pieczywo pszenne do minimum, odstawiam maslo, jem znacznie wiecej bialka - mieso, twarozek, wiecej warzyw. po treningu pije gainer lub bialko
Zmieniony przez - daniel73 w dniu 2007-05-07 19:37:57
Zmieniony przez - daniel73 w dniu 2007-05-07 19:42:15
Trenuje regularnie od 5 miesiecy, poczatkowo 2 miesiace treningu ogolnego i redukcyjnego, pozniej średnio zaawansowego, teraz trenuje "na mase"
2. plan treningowy
I dzien: przysiad ze sztanga 4x12, prostowanie nog na atlasie 4x12, prostowanie nog w pozycji lezacej na atlasie 4x12, martwy ciag 4x12 oraz lydki na atlasie 4x12
II dzień: wyciskanie sztangi na plaskiej 4x10, wyciskanie hantli na skośnej 4x12, rozpietki 4x12, uginanie rąk (biceps) ze sztanga, biceps na maszynie po 4x12
III dzien: miesnie ramienne na atlasie, unoszenia boczne stojac, unoszenia boczne siedzac na pochylej lawce, triceps na atlasie, wyciskanie francuskie hantla (wszystko 4x12)
IV dzien: podciaganie na drazku 4xmax, wioslowanie ze sztanga w podchwycie, , obnizanie drazka na atlasie, przyciaganie na atlasie, wszystko 4x12, brzuch gora 4xmax, dol 4x15
przerwy miedzy seriami 90-120sek
Wynik treningu: znaczny spadek tkanki tluszczowej, choc zauwazylem ze przy treningu na mase tkanka tl powraca. Niewielki wzrost masy miesniowej, najgorsze wyniki osiagam na sile - prawie nic
3. generalnie chcialbym przez pierwszy okres zwiekszyc mase miesniowa, pozniej uksztaltowac sylwetke
4. trenuje na silce, czas 3-4 x w tyg
5. nie mam przeciwskazan, choc troche sie garbie
6. Z dieta mam najgorzej, trudno zmienic przyzwyczajenia. Ograniczam pieczywo pszenne do minimum, odstawiam maslo, jem znacznie wiecej bialka - mieso, twarozek, wiecej warzyw. po treningu pije gainer lub bialko
Zmieniony przez - daniel73 w dniu 2007-05-07 19:37:57
Zmieniony przez - daniel73 w dniu 2007-05-07 19:42:15
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!