Załozyłem ten temat bo mam pewien problem . Chodzi o to ze cały czas z treningu na trening spada mi siła i wytrzymałosc miesniowa a zwieksza sie masa miesniowa . Zaczeło sie to wszystko od tego jak zaczałem brac nitrobolon i zaczałem robic powt. w zakresie 12-25 . Aha dodam jeszcze ze miałem taka akcje ze zygałem cały dzien i noc bo zjadłem cos przeterminowanego i schudłem wtedy 3kg . Teraz juz wsumie wróciłem do wagi ale cały czas spada siła a masa miesniowa idzie w góre . Kurde o co w tym chodzi ? Jak potrzebne jakies informacje o mnie to piszcie bo ja nie wiem co mam podac .
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Te 3 kg to prawdopodobnie była woda tak Mi się wydaje. A na resztę nie potrafię odpowiedzieć.
...
Napisał(a)
od nitrobolonu puchną szybciej mięśnie
a spompowany mięsień nie ma takiej siły skurczu
nitrobolon i siła to wyjątkowo dziwne połączenie
do czego dążysz? chcesz siły czy masy?
a spompowany mięsień nie ma takiej siły skurczu
nitrobolon i siła to wyjątkowo dziwne połączenie
do czego dążysz? chcesz siły czy masy?
...
Napisał(a)
Nitrobolon na mase biore nie na siła . Załozyłem temat bo mnie nie pokoi ze siła spada , mogła by chociaz w miejscu siedziec a ona spada cały czas ale jest jeden plus tej sprawy to ze masa idzie elegancko :)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Witaj chętnie pomogę, ale daj
COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:
DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w Twojej sprawie.
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???
4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe.
5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
6.Opisz jaką stosowałeś/- ujesz do tego treingu diete?
COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:
DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w Twojej sprawie.
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???
4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe.
5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
6.Opisz jaką stosowałeś/- ujesz do tego treingu diete?
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
1. Trenuje systematycznie 6 miesiecy z przerwami regeneracyjnymi co miesiac ( przerwa re. trwa tydzien )
2. Pon. Klatka , Plecy
Śr. Biceps , Triceps , Brzuch
Czw. Łydki , Uda , Kark
Sob. Barki , Kaptury , Przedramię
Ćwiczen nie podaje bo na kazdym treningu mam jakies inne ( dobrze na mnie takie cos działa ) . Robiłem po 10 seri na małe i 10 seri na duze gr. miesniowe ( bo tez takie cos dobrze działa na mnie ) . Powt. w zakresie od 12-20 nie moge dokładnie podac bo mi siła spada i różnie robie . Dł. przerw to 45s - 90s . Nie umiem podac procentowych ciezarów - ale robiłem tak ze 1s rozgrzewkowa potem 3 normalne ( stały ciezar ) i 5s taka dopakowujaca . Efekty - to duzy przyrost masy miesniowej i nie duzo tłuszczyku oraz spadek wagi , siły i wytrzymałosci
3. Cel to masa oczywiscie
4. Mozliwosci czasowe to 4 razy w tyg. po 90 min. a sprzet mam drązek oraz hantle po 17,5kg na reke ( moze byc smieszne ale nie potrzeba mi wsumie nic wiecej od tych hantli bo tak dobrze idzie )
5. Przeciwskazan nie ma
6. Dieta to B.2,2g / Tł.1,5g / W.4,5g
2. Pon. Klatka , Plecy
Śr. Biceps , Triceps , Brzuch
Czw. Łydki , Uda , Kark
Sob. Barki , Kaptury , Przedramię
Ćwiczen nie podaje bo na kazdym treningu mam jakies inne ( dobrze na mnie takie cos działa ) . Robiłem po 10 seri na małe i 10 seri na duze gr. miesniowe ( bo tez takie cos dobrze działa na mnie ) . Powt. w zakresie od 12-20 nie moge dokładnie podac bo mi siła spada i różnie robie . Dł. przerw to 45s - 90s . Nie umiem podac procentowych ciezarów - ale robiłem tak ze 1s rozgrzewkowa potem 3 normalne ( stały ciezar ) i 5s taka dopakowujaca . Efekty - to duzy przyrost masy miesniowej i nie duzo tłuszczyku oraz spadek wagi , siły i wytrzymałosci
3. Cel to masa oczywiscie
4. Mozliwosci czasowe to 4 razy w tyg. po 90 min. a sprzet mam drązek oraz hantle po 17,5kg na reke ( moze byc smieszne ale nie potrzeba mi wsumie nic wiecej od tych hantli bo tak dobrze idzie )
5. Przeciwskazan nie ma
6. Dieta to B.2,2g / Tł.1,5g / W.4,5g
...
Napisał(a)
Być może przyczyna tkwi w krótkich przerwach między seriami.
Spróbuj robić 120 sekund w ćwiczeniach z progresją - bazowych i 90 w ćwiczeniach kształtujących - bez progresji.
Zbadaj też ogólną liczbę serii.
Spróbuj robić 120 sekund w ćwiczeniach z progresją - bazowych i 90 w ćwiczeniach kształtujących - bez progresji.
Zbadaj też ogólną liczbę serii.
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
Własnie tez mi sie wydawało ze to moze byc przez te przerwy . Od niedawna zaczałem robic powt. w zakresie od 12 do 20 i moze to przez to sie tak mecze bo w duzej liczbie powt. wieksze straty energi wkoncu . Spróbuje wiec zrobic wieksze przerwy
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!