SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Prawdopodobnie najsmaczniejsza tarta

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 308

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1067 Napisanych postów 3902 Wiek 30 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 82274
Prawdopodobnie najsmaczniejsza tarta

SKLADNIKI NA SPOD:
- 70g platkow owsianych zwyklych / gorskich
- 40g maki kokosowej
- 100g banana
- 1 jajo L
- 10g kakao
- slodzik wg uznania

SKLADNIKI NA WARSTWY:

WARSTWA PIERWSZA:
- 50g masla migdalowego 100%
- 30g platkow migdalowych

WARSTWA DRUGA:
- 400g jablek
- cynamon

WARSTWA TRZECIA:
- 1 jajo L
- 125g twarogu (ja uzylem chudego)
- 100g jogurtu naturalnego (ja uzylem 0%)
- 30g proszku budyniowego waniliowego / smietankowego
- slodzik wg uznania

SKLADNIKI NA POLEWE:
- 20g gorzkiej czekolady np. Lindt 90%
- 10g oleju kokosowego
- 10g kakao

PRZYGOTOWANIE:
1. Platki owsiane blendujemy na nieco drobniejsze, dla leniwych mozna uzyc platkow blyskawicznych. dodajemy do nich make kokosowa przesiana przez sitko, kakao oraz ewentualnie slodzik, np. erytrytol. Jajko z bananem blendujemy i dolewamy do suchych skladnikow. Ciasto zagniatamy. Forme na tarte wykladamy papierem do pieczenia i wyklejamy nasz spod. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
2. W trakcie pieczenia spodu jablka myjemy, obieramy i scieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy cynamon wedle uznania i calosc dusimy pod przykryciem przez dobrych kilka minut, a nastepnie przez kilka minut bez przykrycia.
3. Po 15 minutach pieczenia spodu wyjmujemy go z piekarnika i smarujemy go maslem migdalowym. Nastepnie obsypujemy platkami migdalowymi, a na calosc dodajemy nasze uduszone jablka. Calosc ponownie wkladamy do piekarnika na 15 minut w 180 stopniach.
4. W miedzy czasie przygotowujemy ostatnia, trzecia warstwe blendujac razem wszystkie skladniki. Po 15 minut pieczenia warstwy z jablkami wyjmujemy tarte z piekarnika i wylewamy nasza trzecia warstwe. Calosc po raz ostatni laduje w piekarniku na kolejne 15 minut rowniez w 180 stopniach. Po tym czasie tarte wyjmujemy z piekarnika, wyciagamy ja z formy razem z papierem do pieczenia, kladziemy na raszce i chwile studzimy.
5. W trakcie studzenia, w kapieli wodnej, rozpuszczamy gorzka czekolade razem z olejem kokosowym oraz kakao. Gotowa polewe rozlewamy po naszej tarcie.
6. Calosc wkladamy do lodowki. Im dluzej tam polezy, tym bedzie smaczniejsza.

Makro dla calosci: 81g bialka ; 89g tluszczy ; 136g weglowodanow ; 1669 kcal

SMACZNEGO

Wersja odchudzona do zjedzenia calosci na raz:
- w spodzie dac 60g platkow owsianych, 75g banana i tylko zoltko z jaja
- pierwsza warstwe pominac
- jablek dac 250-300g
- w warstwie z twarogiem dac go 100g oraz samo bialko z jaja
- polewe wykonac z 12g gorzkiej czekolady z dodatkiem 6g oleju kokosowego
Makro dla odchudzonej wersji: 46g bialka ; 26g tluszczy ; 117g weglowodanow ; 886 kcal



4

when im going to do some mountaineering actually im going back home

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3714 Napisanych postów 39731 Wiek 34 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 512548
Prezentuje się elegancko , sztos..!

Słowo na ulicy..!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 23685 Napisanych postów 255748 Wiek 43 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1320594
Mega apetycznie !!!!!!!!

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3000 Napisanych postów 6551 Wiek 27 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 190466
Wygląda bardzo smakowicie - dzięki za przepis

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1067 Napisanych postów 3902 Wiek 30 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 82274
nie ukrywam, ale lekko sie od niej uzaleznilem

ozesz w morde jeza, teraz dopiero zauwazylem ten uwalony talerz na brzegu, grunt to prezencja haha

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10189 Napisanych postów 9765 Wiek 27 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 310182
Mam robić coś z truskawek a teraz mam dylemat
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 265 Napisanych postów 1533 Wiek 49 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 224007
czellista
nie ukrywam, ale lekko sie od niej uzaleznilem

ozesz w morde jeza, teraz dopiero zauwazylem ten uwalony talerz na brzegu, grunt to prezencja haha

Dobra rekomendacja - komuś tak smakowało,że pożarł z talerzem !
1

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 504 Napisanych postów 3290 Wiek 38 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 53961
czellista


ozesz w morde jeza, teraz dopiero zauwazylem ten uwalony talerz na brzegu, grunt to prezencja haha


u mnie zmywarka tak często podgryza talerze

przepis fantastyczny, na pewno wypróbuję

Każdego dnia budząc się rano mam dwie opcje, śnić dalej o swoich marzeniach albooo wstać i próbować je dogonić xxx
KUCHNIA https://www.sfd.pl/[BLOG]_Pangalas_&_Tejtos_czyli_Julietta_w_kuchni-t1104414-s8.html#post-18941647 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1067 Napisanych postów 3902 Wiek 30 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 82274
daj znac jak smakowalo

when im going to do some mountaineering actually im going back home

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Najlepszy blog maja 2019-głosowanie

MenS