Nie wiem jakie grupy mięśniowe połączyć w treningu.... Jedni piszą ze bica z klatą.. jedni trica z klatą....;/ Napiszcie jakie według was byłoby najlepsze rozwiązanie na wszystkie grurpy mięśniowe....???? Z góry dzięki1!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Moje osobiste zdanie w kwestii split vs. FBW to - zdecydowanie FBW.
Objętość treningowa jest mniej więcej taka sama ( tzn. w przeciągu tygodnia partia jest ćwiczona taką samą ilość serii. Np. klata - w splicie 12 serii raz w tygodniu. W full body 4 serie na treningu. Ale ćwiczysz trzy razy. Więc 3x4 = 12 serii).
Ale początkujący nie dotrze do klaty tak, żeby potrzebowała sie regenerować aż tydzień. Wystarczą dwa, trzy dni. A resztę tygodnia leży odłogiem. W FBW jest odrotnie. Ćwiczysz co dwa dni i jest ok.
Czemu split jest popularniejszy? Bo jest propagowany przez zawodowców w magazynach kulturystycznych. A zawodowcy to już inny poziom treningu, zaangażowania, suplementajci i co najważniejsze koksów.
Więc jak pytasz mnie to Full.
Objętość treningowa jest mniej więcej taka sama ( tzn. w przeciągu tygodnia partia jest ćwiczona taką samą ilość serii. Np. klata - w splicie 12 serii raz w tygodniu. W full body 4 serie na treningu. Ale ćwiczysz trzy razy. Więc 3x4 = 12 serii).
Ale początkujący nie dotrze do klaty tak, żeby potrzebowała sie regenerować aż tydzień. Wystarczą dwa, trzy dni. A resztę tygodnia leży odłogiem. W FBW jest odrotnie. Ćwiczysz co dwa dni i jest ok.
Czemu split jest popularniejszy? Bo jest propagowany przez zawodowców w magazynach kulturystycznych. A zawodowcy to już inny poziom treningu, zaangażowania, suplementajci i co najważniejsze koksów.
Więc jak pytasz mnie to Full.
...
Napisał(a)
KAzde z tych laczen jest praktycznie okej:
I
-klata+triceps
-biceps+plecy
-barki+nogi
II
klatka-biceps
plecy-triceps
barki-nogi
III
klata + tric(wystarczy go dobic bo przy klacie pracowal - 2cw stykna)
plecy + bic(wystarczy go dobic bo przy plecach pracowal - 2cw stykna)
barki + nogi
IV
klata + bic
wolne
plecy + tric
wolne
barki + nogi
wolne
wolne
pozdrawiam
I
-klata+triceps
-biceps+plecy
-barki+nogi
II
klatka-biceps
plecy-triceps
barki-nogi
III
klata + tric(wystarczy go dobic bo przy klacie pracowal - 2cw stykna)
plecy + bic(wystarczy go dobic bo przy plecach pracowal - 2cw stykna)
barki + nogi
IV
klata + bic
wolne
plecy + tric
wolne
barki + nogi
wolne
wolne
pozdrawiam
Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie,
ale o ile sam potrafiłby wykopać sobie grób ,
musiałby mieć kogoś kto go pochowa.
...
Napisał(a)
I i III to to samo. II i IV też. Więc po co duble?
Początkującym bym polecał I. Średnio zaawansowanym II.
Początkującym bym polecał I. Średnio zaawansowanym II.
...
Napisał(a)
No fakt ale jak to mozliwe ze pisalem i nie zakumalem ze po 2 razy to samo i podalem jako 4 rozne opcje 

Człowiek mógłby żyć samotnie przez całe życie,
ale o ile sam potrafiłby wykopać sobie grób ,
musiałby mieć kogoś kto go pochowa.
...
Napisał(a)
II Propozycja myśle ze do mnie jest najlepszym rozwiązaniem...;)
Ale nie będzie za dużo w I dzień ćwiczeń??? Ile mam robić ćwiczeń na late i bicka??? po 3??? ( Klata -skos ,płaska i rozpiętki, Bic- modlitewnik, ,,21'' i obrót????
Ale nie będzie za dużo w I dzień ćwiczeń??? Ile mam robić ćwiczeń na late i bicka??? po 3??? ( Klata -skos ,płaska i rozpiętki, Bic- modlitewnik, ,,21'' i obrót????
...
Napisał(a)
A nie lepiej będzie...
Dzień 1 Klata+ Nogi
Dzień 2 Bary+ Plecy
Dzień 3 Tric i Bic
Dzień 4 Wolne
Dzień 1 Klata+ Nogi
Dzień 2 Bary+ Plecy
Dzień 3 Tric i Bic
Dzień 4 Wolne
...
Napisał(a)
Same łapy w dniu trzecim to strata czasu. No i po dobrze zdrobionych nogach nie będziesz miał sił zrobić klaty.
Alternatywą też jest FBW.
Alternatywą też jest FBW.
...
Napisał(a)
No to zrobie tak:
Dzień I Klata + Brzuch
Dzień II Plecy + Przedramie
Dzień III Bary + Nogi
Dzień IV Tric i Bic
Dzień V ~~Wolne
Dzień I Klata + Brzuch
Dzień II Plecy + Przedramie
Dzień III Bary + Nogi
Dzień IV Tric i Bic
Dzień V ~~Wolne
...
Napisał(a)
~Tylko nie wiem czy jak brzuch będe ćwiczył co 6 dni to czy mi to coś da......??? Może 6 weidera co dzień???? to mi zajmie ok. 15 minut dzięnnie...Co wy a to??
...
Napisał(a)
Taki sobie ten podział. To już rób ogi same, a porządnie. A łapy jednedo nia (bic, tric, barki).
Brzuch możesz robić po każdym treningu.
Brzuch możesz robić po każdym treningu.
...
Napisał(a)
Na nogi robie tylko 3 ćwiczenia więc nie będe zmęczony....( nogi nie są moim piorytetem) Dla mnie waznyjest bic i tric.... A powiedz mi jeszcze czy klate będzie ok??? Tz. czy jak będe ją ćwiczył co 6 dni to styknie???
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!