Witam
. Chciałbym zaciągnąć rady ekspertów..jestem nowy na forum i proszę o wyrozumiałość jak i o przeniesienie tematu jeśli nie odpowiedni dział
. A więc do rzeczy..Mam 15 lat,ćwiczę w domu.Chciałbym wyrobić sobie troszkę większą masę jak i tzw. KALORYFER . Czy ktoś mógłby mi pomóc w dokonaniu tego?. Konkretnie chodzi o ćwiczenia i o dietę..Ważę 68 kg i jestem z natury chudy.W domu do dyspozycji mam hantelke 5 kg,gryf łamany 25 kg i drążek . Mój plan Treningowy wygląda tak:
Pon.
Biceps-4serie młotkowe po 45 powtórzeń 5kg;
Plecy-4serie podciąganie się na drążku nachwytem 10 powtórzeń(szeroko ręce);
Wt.
Klata-rozpiętki 5kg 4 serie ok 25 powtórzeń;
Przedramię-UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM 5kg 4 serie 25 powtórzeń;
Brzuch-brzuszki na łóżku 4 serie po 40 powtórzeń;
czw.
Tric-Pompki tyłem 3 serie 30 powtórzeń + PROSTOWNIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W OPADZIE TUŁOWIA 3 serie 25 razy 5 kg;
Sob
Barki-25kg łamanym gryfem,coś typu Wyciskanie sztangi sprzed głowy 3 serie 15 powtórzeń;
Kaptury-Unoszenie gryfu 25 kg samymi barkami(z pod kolan,nad kolana)3 serie 15 razy;
Jestem amatorem więc po każdym treningu piję 50g mleka granulkowanego czy coś takiego..(Dużo Węgli). Chciałbym konkretnie się dowiedzieć jakie ćwiczenia na brzuch i na mase,w jakim dniu i co przy tym jeść. Z góry dzięki
! .
PS:Nie pytajcie jak robię rozpiętki XDD

Pon.
Biceps-4serie młotkowe po 45 powtórzeń 5kg;
Wt.
Klata-rozpiętki 5kg 4 serie ok 25 powtórzeń;
Przedramię-UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM 5kg 4 serie 25 powtórzeń;
czw.
Tric-Pompki tyłem 3 serie 30 powtórzeń + PROSTOWNIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W OPADZIE TUŁOWIA 3 serie 25 razy 5 kg;
Sob
Barki-25kg łamanym gryfem,coś typu Wyciskanie sztangi sprzed głowy 3 serie 15 powtórzeń;
Kaptury-Unoszenie gryfu 25 kg samymi barkami(z pod kolan,nad kolana)3 serie 15 razy;
Jestem amatorem więc po każdym treningu piję 50g mleka granulkowanego czy coś takiego..(Dużo Węgli). Chciałbym konkretnie się dowiedzieć jakie ćwiczenia na brzuch i na mase,w jakim dniu i co przy tym jeść. Z góry dzięki

PS:Nie pytajcie jak robię rozpiętki XDD