Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
100
Witam
Poniewaz przegladajac forum doszedlem do wniosku ze piers kurczaka bierze udzial w tworzeniu kazdej diety postanowilem zapytac sie o wasze przepisy na przygotowanie tego jedzonka.
Ja polecam lekko ubic ja tluczkiem, nastepnie umoczyc w jajku pozniej mace przennej nastepnie znowu troche w jajku i bolce tarcej. Wrzucic ja na rozgrzana patelke z olejem z oliwek i piec zeby miala piekny zlocisty kolor. Bardzo dorze smakuje to z gotowanym ryzem. (poniewaz duzo osob je to z ziemniakami to ja polecam z ryzem wiadomo dlaczego)
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1
Witam:)
Ja zazwyczaj pieke sredniej wielkosci piers (ok 200-300 g).
Piers chilli&miod Po umyciu nalezy pokroci piers w kostke. Nastepnie kostke polewamy mala lyzeczka miodu i posypujemy chilli. do lodowki na 10-15 min i do pieca (temp ok 200 c).
Ja zazwyczaj pieke to z 1/4 mrozonych warzyw hortexu:)
Piers cytrynowa Piers skropic duza iloscia soku z cytryny i posypac pieprzem.z plasterkami cytryny wlozyc do lodowki na 10 min. nastepnie zawinac calosc w folie aluminiowa i piec w temp ok 200 c ok 15 - 20 min.
Piers z ziolami prowansalskimi Piers posypac sola, pieprzem i obficie ziolami prowansalskimi. Na wierzch polozyc cienie plastry pomidora, posypac lekko czosnkiem i zawinac w folie.
Szacuny
2
Napisanych postów
557
Wiek
33 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
14690
ja to robie tak:
-kroje filety na drobne kawałki
-układam je we foli do pieczenia wcześniej posypaną przyprawą do piersi z kuraka
-piekę w piekarniku przez 25min. W 250stopniach
-wkładam kawałki na wykałaczki z warzywami
I teraz najlepsze
Jem
Zmieniony przez - Pomiedor w dniu 2006-05-21 15:47:41
cebule lub czosnek kroje i podsmazam na oliwie lub bez jesli stosuje teflon,dodaje pokrojona piers,chwile smaze,dodaje przyprawy(vegete,papryke)smaze kolo 15min,pod koniec zaprawiam przecierem z mala iloscia wody(3/4szklanki)mieszam,chwilke gotuje.idealne do ryzu:D
2)skladniki:30dag piersi,2cebule,kostk rosolowa,pomidory w puszce,fasola czerwona w puszce.
jak wyzej podsmazam cebule,potem w to piers,smaze dalej.na koniec wrzucam pomidory,fasole,kostke i doprawiam odrobina pieprzu.trzymam na ogniu dopoki pomidory sie nie rozpadna tworzac gesty sos.PRZEDOBRE:)
3)piers z fixem chinskim(robie zgodnie z instrukcja na opakowaniu)
4)piers tluke tluczkiem,sole,posypuje obficie ziolai prowansalskimi.odkladam na jakies pol godz zeby "przeszlo" ziolami.wrzucam na patelnie,smaze z obu stron,wyjmuje,klade na wierzch plasterek pomidora,na to plaster sera zoltego,posypuje mielona papryka i do piekarnika albo do mikrofali na chwile zeby ser sie ladnie roztopil.
te przepisy stosuje najczesciej.jak przypomne sobie cos jeszcze to wrzuce.
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
743
ja z braku czasu najczęsciej robie tak:
gotuje większą ilość w wywarze z ziołami, po ostudzeniu wrzucam do zamrażalnika, a jak chce przygotować obiad...do mikrofali na kilka minut i pycha(najczęsciej wcinam z ryżem i warzywami lub z warzywmi i jogurtem na zimno)
wiem nudy, ale tak jest jajłatwiej i najszybciej