...
Napisał(a)
skoro tak to wszystkie co sa pieczone to sie nie nadaja do redukcji ;-P
...
Napisał(a)
Mój jest taki:
Piersi z kurczaka pokroić na paski i zamarynować w sosie sojowym ciemnym oraz chili w płynie przez jakieś pół godziny. Potem obsmażamy je na oliwie i dodajemy do tego mieszankę warzywną chińską (taką z mrożonki), następnie dodaje fix do potraw chińskich. Całość doprawiam przyprawą 5 smaków i chili. Podaje z ryżem.
Piersi z kurczaka pokroić na paski i zamarynować w sosie sojowym ciemnym oraz chili w płynie przez jakieś pół godziny. Potem obsmażamy je na oliwie i dodajemy do tego mieszankę warzywną chińską (taką z mrożonki), następnie dodaje fix do potraw chińskich. Całość doprawiam przyprawą 5 smaków i chili. Podaje z ryżem.
2
...
Napisał(a)
Ale kombinujecie - ja wrzucam piers z kuraka razem z torebka ryzu do wody i gotuje. Smakuje hmmm normalnie ale ja sie przyzwyczailam i jem tak od dluzszego juz czasu. Chwile to zajmuje a jakie pozywne i zdrowe
Edytka - fajna kobitka :P
...
Napisał(a)
pomiedor dobry przepis jutro se tak zrobie sok
http://img511.imageshack.us/img511/8932/70235843sy8.jpg ja nosze dres...
ROCK'N'ROLL
...
Napisał(a)
To moze i ja wrzuce przepis ktory stosuje od niedawna:
bierzemy piers, kroimy ja wzdloz(na pol) posypujemy przyprawa do grilla i papryka badz chili, odstawiamy zeby sie przegryzlo
Nastepnie bierzemy folie aluminiowa i ukladamy piers na niej zawijamy(mozna dac oliwe z oliwek), wkladamy na 200* do piekarnika z termoobiegiem na ok 20min.
Super takie cos sprawdza sie do szkoly, bierzemy bulke kladziemy do srodka piers, salate i mozna dac jeszcze sera zoltego
Hmm...niezauwazylem ze pomieodor dal podobny przepis...
Zmieniony przez - Grassmaste w dniu 2006-05-24 21:10:30
bierzemy piers, kroimy ja wzdloz(na pol) posypujemy przyprawa do grilla i papryka badz chili, odstawiamy zeby sie przegryzlo
Nastepnie bierzemy folie aluminiowa i ukladamy piers na niej zawijamy(mozna dac oliwe z oliwek), wkladamy na 200* do piekarnika z termoobiegiem na ok 20min.
Super takie cos sprawdza sie do szkoly, bierzemy bulke kladziemy do srodka piers, salate i mozna dac jeszcze sera zoltego
Hmm...niezauwazylem ze pomieodor dal podobny przepis...
Zmieniony przez - Grassmaste w dniu 2006-05-24 21:10:30
...
Napisał(a)
dzisiaj nowy przepis znalazlem!podwojna piers kroimy w drobna kostke,5pieczarek podobnie.wrzucamy do tego 2lyzlki maki,2 majonezu(niestety,2lyzeczki vegety,pieprz,papryka do smaku wedle uznania,2jajka.wszystko dokladnie mieszamy i smazymy na patelni w postaci malych plackow na zloty kolor.REWELACJA jak dla mnie.
...
Napisał(a)
moj przepis jest najlepszy
gotujemy piers czekamy az ostygnie i jemy
gotujemy piers czekamy az ostygnie i jemy
...
Napisał(a)
na parze - 30 min, z ziółkami i pieprzem, ale żeby się nie przesuszyła smaruję olivą i sosem sojowym
czasami piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym ...
czasami piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym ...
ciemność widze ciemność
...
Napisał(a)
jogurt naturalny, oliwa z oliwek, sól, zioła i dowolne przyprawy wg gust do tego wrzucamy pokrojoną w kawałki pierś z kury - marynujemy, a następnie razem z całą zalewą wrzucamy na patelnię teflonową - kura jest aksamitna i soczysta ( najlepszy jest ten nowy jogurt danonne do gotowania)
marynata z soku z cytryny, czosnku, oliwy i ziól - świetne na grila - kwas zawarty w cytrynie powoduję, że ścina się białko i kura pozostaje soczysta
marynata z soku z cytryny, czosnku, oliwy i ziól - świetne na grila - kwas zawarty w cytrynie powoduję, że ścina się białko i kura pozostaje soczysta
1
pingwin
...
Napisał(a)
eczek mój jest lepszy bo nei trzeba czekać aż ostygnie
http://img511.imageshack.us/img511/8932/70235843sy8.jpg ja nosze dres...
ROCK'N'ROLL
Poprzedni temat
spalanie - jakie ćwiczenia ;)
Następny temat
Poproszę o sprawdzenie mojej diety
Polecane artykuły