Witam wszystkich forumowiczów.Mam kilka pytań odnośnie treningów i diety.Mianowicie mam 14 lat (w grudniu 15),82kg wagi,174cm wzrostu,w bicepsie 32cm,w klatce 99cm,w pasie 97cm,w udzie 53cm,w łydce 39.5cm.Mam troche zbędnych kilogramów i chciałbym je zamienic w masę miesniową a częśc zrzucić.Jestem kompletnie zielony w temacie odzywiania i siłowni.Sprzęt jakim dysponuje to ławka (mozna skos ustawic),stojaki,gryf prosty,35kg nakładu,hantle,ekspander.Mianowicie chciałbym nabrać siły i masy mięśniowej.Prosiłbym o podanie mi jakiegoś sprawdzonego planu moze być na 3 albo 5 dni w tygodniu,podanie ćwiczen i ile serii i może jakaś dieta?Dodam,że dopiero zaczynam przygode z siłownia i nigdy nie ćwiczyłem.Proszę o opinie doświadczonych ludzi z pojęciem o temacie,poniewaz nie chcialbym zacząc błędnie ćwiczyc.Co do suplementacji wydaje mi sie ze narazie sobie odpuszcze i bede probowal tyle ile sie da wycisnac bez odzywek.A za niedługo może jakies białko,a jak odzywki to chyba po pol roku dopiero spokojnie,z reszta niech wypowiedzą sie specjalisci,ktorzy mają o tym pojęcie.Z góry bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Zmieniony przez - Micho1995 w dniu 2010-10-25 22:58:43
Zmieniony przez - Micho1995 w dniu 2010-10-25 22:58:43