Szacuny
12
Napisanych postów
1489
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
7453
Chcialbym sie dowiedziec czy nie jem za malo chodzi mi o budowanie masy dobrej jakosci.
jem w godzinach 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00, 23:30 (sam tunczyk)
trenuje od 16:00 do ok 17:30
Przez caly dzien zjadam 800g miesa wolowego (najbardziej mi smakuje), puszke tunczyka w kawalkach, 400gram makaronu pelnoziarnistego, 6jajek smazonych, 4kromki chleba pelnoziarnistego, micha platkow owsianych na wodzie, 2banany, uzywam oliwy do smazenia, duzo warzyw.
Do tego pije 3 razy na dzien po 50g bialka serwatkowego rozrobionego w wodzie , i po treningu 50g carbo. Do tego mam proste aminokwasy, bcaa, glutamine,zma.
Z gory dziekuje wszytskich ktorzy cos napisza madrego pozdrawiam
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, kiedy umrzesz"
Szacuny
9
Napisanych postów
1250
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
12689
Jak jesteś na saa to jest inna sytuacja , dla osoby która ćwiczy rekrecyjnie i nie używa sielinijszych dopalaczy białko w granicach 2,0 - 2,5 max w zupełności wystarczy przy ssa oscyluje w granicach 3,0 nawet do 3,5 g , 5 g białka na 1kg masy cia ła do zdecydowanie za dużo bo nawet przy koksach nie przyswoisz tego a druga sprawa to zbyt nadmierne obciążenie układu trawiennego i nerek. Wogole jeżli już spożywasz ponad 3 g trzeba pamiętać o du żej ilości wody 3l to minimum oraz spożywania dużej ilości warzyw i owoców które zawierają błonnik .
Szacuny
16
Napisanych postów
632
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
15595
W przeciwieństwie do węglowodanów i tłuszczów, organizm nie potrafi magazynować białka na zapas.
W czasie treningów siłowych rekomenduje się spożycie białka w zakresie 1,2-1,7 g/kg masy ciała /J.Górski/, u trenującej młodzieży nieco więcej, z względu, na zużycie aminokwasów do budowy tkanek.
Trochę za dużo spożywasz białka, to nie pomaga a obciąża organizm. Aminokwasy nie będą magazynowane, tylko mogą przekształcać się w węglowodany i tłuszcze, a uwolniony azot, będzie wydalany przez nerki, co też obciąży jego pracę.
Przyjmując górną granicę (1,7 g/kg masy ciała) przy obecnej wadze, dostarczasz właściwą ilość białka z samego mięsa wołowego.
Zmieniony przez - Sniv w dniu 2008-04-29 11:13:19
lifting weights, killing bears and eating whole eggs...