Zmieniony przez - Anonimowy007 w dniu 2024-05-15 09:23:50
...
Napisał(a)
Siema. Tak w skrócie to chciałbym dostać jakieś uwagi i ocenę odnośnie mojego planu treningowego. Rir w ćwiczeniach wynosi 1-3 oprócz dipów i Chin upow w których jest ono większe ze względu że robię je pod sile a tempo przy dipach i Chin upach wynosi X2X2 a przy reszcie 21X2. Mogę jeszcze dodać że z rana wlatuje lekkie bieganko na czczo 10 minutowe, przed treningiem krótka rozgrzewka 5 min a po treningu skakanka 10 min. Cel planu to budowanie siły i masy mięśniowej a mój staż wynosi 8 miesięcy.
...
Napisał(a)
W planie push 1 przede wszystkim zmieniłbym kolejność ćwiczeń i zaczął od partii najbardziej wymagających czyli nogi na pierwszy ogień gdy siły masz najwięcej i stabilizacja jest na najwyższym poziomie.
Ja bym w tym dniu dał jako główne ćwiczenie przysiady ze sztangą chyba, że są jakieś przeciwwskazania do ich wykonywania. Wznosy są ćwiczeniem pull więc zamiast tego jakieś wyciskanie nad głowę byłoby wskazane.
W pull hip thrust jest ćwiczeniem push podobnie jak wspięcia na łydki więc nie w tym planie treningowym. Poza tym spoko.
W drugim push też zmiana kolejności i zacząłbym od treningu nóg. Znów masz wznosy hantlami możesz je zastąpić wyciskaniem hantli.
Drugi pull ja bym nie szedł w martwy na prostych nogach tylko dał klasyczny martwy ciąg. Jak miałeś focze wiosło w pierwszym planie to tutaj bym dał na przykład hantlami. Hip thrust i wspięcia łydek to ćwiczenia push.
Nie wiem czy dobrze zapisałeś sobie tempo do chin up i poręczy, ale ja bym na pewno negatyw dał wolny i kontrolowany a nie X.
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2024-05-21 14:49:58
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Wszystkie ćwiczenia ze sztangą są niemożliwe do wykonania z tego powodu że ćwiczę w domu i nie mam sztangi a jeżeli chodzi o tempo przy Chin upach i dipach to głównie zależy mi na tym żeby wywalić jak najwiecej kg z tego powodu takie tempo
...
Napisał(a)
Jakby nie patrzeć, to jednak sztanga, stojaki, ławeczka, sztangielki, drążek i poręcze, są podstawowym sprzętem. Jeżeli takich podstaw nie masz, to masz kilka rozwiązań a to ostatnie będzie zdecydowanie najgorszym wyborem. Szczególnie w dłuższej perspektywie. Pierwsze to zakup podstawowego sprzętu. Jeżeli nie masz miejsca, to osobiście nie widzę sensu w inwestycję. Drugą opcją jest zmiana na profesjonalną siłownię. Prędzej czy później i tak będzie to niezbędne. Trzecie rozwiązanie to trenowanie na tyle, ile jesteś w stanie. Ciężko jednak tutaj coś więcej doradzić.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły