Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
to zalezy indywidualnie
cel,body fat,geny,typ budowy,problemy z laktoza lub brak,it.
jeden nie da rady 100ml inny wypije 2litry i bedzie mialo to wplyw jak woda dla niego (hardgainer)
nie da sie powiedziec na odleglosc,trzeba experymentowac samemu
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
397
Napisanych postów
12822
Wiek
29 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
107749
Moze przesadzilem z tym ze sie ono odklada w 100% w tluszcz ale, takie mleko sklepowe nie ma chyba zbyt wiele do zaoferowania, skoro jest rozgotowywane w zakladach przemyslowych do 250st czy coś koło tego, a w tej temperaturze "najwazniejsze" skladniki mleka idą w piz**
ale tam szklanke mleka do shake po treningu mozna walnąć czy rano do platkow owsianych jak ktoś lubi :)
choć jeszcze do platkow nie stosowałem mleka, wnet chyba zaczne :)
Szacuny
83
Napisanych postów
874
Wiek
36 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
104220
Należy rozróżnić mleko z przydatnością do spożycia ok 5 miesięcy (UHT) od pasteryzowanego, które należy spożyć w ciągu tygodnia. Nikt świadomy i rozsądny raczej nie kupi UHT (niestety jak jest to wiemy). Kluczową sprawą jest tu proces utrwalania mleka. Najpopularniejszą metodą jest pasteryzacja, czyli podgrzewanie mleka do 25 sekund w temp najczęściej 75*C. To pozwala na eliminację drobnoustrojów przy zachowaniu wartości odżywczych i smakowych mleka. Czym innym jest UHT czyli ogrzewanie mleka w temperaturze 135-150*C przez 2-9 sekund i natychmiastowym schłodzeniu do około 20*C. W trakcie tego procesu tracimy wiele cennych składników mineralnych (nie wspominając o niekorzystnych zmianach w tłuszczach), które jest nie tyle higieniczne co wyjałowione.
Zmieniony przez - Mahler w dniu 2012-11-06 18:12:32
Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1025
W wielu sklepach można jeszcze dostać mleko w "woreczkach". Nie jest ono przetworzone sposobem UHT, a tym samym nie zabijają w nim ważnych dla nas składników.
Szacuny
1
Napisanych postów
100
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
980
Dokładnie to pokazują. Potrzebne by było porównianie białka, tłuszczy i węgli z mleka z taką samą ilością BTW z posiłku i odżywki. To by powiedziało czy mleko działa lepiej niż zwykłe jedzenie.