Przeczytałam artykuły, ale o tej wspomnianej wczoraj śmietanie nic nie znalazłam.... Jest tylko wymieniona jako źródło tłuszczy, że można na niej smażyć
Nie rozumiem tego kompletnie.
Ogarniam korzystanie ze zrzutów ekarnu z jadłospisu, póki co wklejam dziesiejszy:
Ś:
płatki owsiane błyskawiczne 2,5łyżki stołowe zalane wrzątkiem, uzupełnione 3/4 szklanki mleka 0,5%, garść rodzinek,pół maślanki Rolmlecz
IIŚ: pół maślanki Rolmlecz, dwie kromki chleba razowego ze słonecznikiem z wędzonym schabem i 1 cały pomidor
O: pół woreczka ciemnego ryżu, odgrzana pierś wędzona, sałatka grecka (robiona przeze mnie: sałata lodowa, rukola,oliwki, pomidor, ogórek zielony,oliwa z oliwek)
+ czekają na mnie:
P: makrela wędzona wymieszana z cebulką i jogurtem naturalnym + kromka razowca ze słonecznikiem
K: serek wiejski z kawałkami makreli wędzonej