Można powiedzieć,że niech cały Milan się ogarnie i zacznie coś grać w przyszłym sezonie
Trener Interu Mediolan, José Mourinho, zaczął charakterystyczną dla siebie grę słowną z półfinałowym przeciwnikiem - Barceloną. Nie szczędzi ciepłych słów pod adresem Guardioli.
Inter zmierzy się z byłym klubem Mourinho - Barceloną, we wtorkowym półfinale Ligi Mistrzów. Trener gospodarzy nadal nie jest pewny co do swojej przyszłości po zakończeniu obecnego sezonu.
Portugalczyk był przymierzany na stanowisko trenera Blaugrana tuż przed ogłoszeniem decyzji o powierzeniu drużyny Pepowi dwa lata temu. Były trener Chelsea zaznacza jednak, że obecnie nie jest możliwe objęcie przez niego sterów Barçy ze względu na geniusz Guardioli.
Powiedział: "Całkowicie zgadzam się z tymi, którzy mówią, że prezydent Joan Laporta wybrał lepszą kandydaturę od mojej. Pep jest z pewnością najlepszym trenerem Barcelony i - jak powiedziałem mu osobiście - mam nadzieję, że pozostanie nim już do końca kariery".
Dodał: "Guardiola może być postrzegany jako najlepszy trener na świecie, bo wygrał wszystko w poprzednim sezonie. Jeśli zrobię to ja - wtedy będę mógł być odbierany jako najlepszy. Numerem jeden jest ten, który najwięcej wygrywa".
FC Barcelona - która zremisowała 0:0 z lokalnym rywalem w sobotę - spędziła niedzielną noc w hotelu w Cannes, skąd dziś rano wyruszyła do Mediolanu. W kadrze zespołu nadal brakuje kontuzjowanego Andrésa Iniesty.
źródło: Daily Mail , fcbarca.com