Szacuny
13
Napisanych postów
10598
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
47808
pompki na poreczach wady i zalety?? wykonuje to cwiczenie razem z tricepsem i naramiennymi wiem ze oddziałuje onao na klatke siły mam duzo poniewaz doczepiam do pasa jakies 30 kilo i robie ponad 8 powtórzen w kazdej serii
CHCIAŁBYM WIEDZIEC JAKIE TO CWICZENIE MA WADY I ZALETY I CZY WARTO GO WYKONYWAC I JAKIE SA PRZECIWSKAZANIA DZIEKUJE ZA RADY!!
Szacuny
37
Napisanych postów
3062
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
29715
zalety: bardzo dobrze rozwija mięśnie trójgłowy ramienia i jest znakomitym ćwiczeniem na dolne rejony klatki piersiowej (praca jednych lub drugich zależna od szerokosci uchwytow i sposobu ustawienia ramion i ciała). osobiscie proponuje jesli ma isc na triceps nie wykonywać go jako pierwsze ćwiczenie tylko poprzedzic innymi, chodzi tu o zmeczenie tricepsu przez co bedzie łatwiej wczuc sie w jego prace.
wady: w zasadzie nie ma wikeszych wad jesli wogole jakies są, jedyny problem to znalezienie odpowiednigo ułozenia ciała
Szacuny
400
Napisanych postów
15594
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
91830
jak wykonuje je szeroko tzn atakuje dol klatki wtedy ostro czuje staw barkowy[nie chodzi o miesnie raczej o staw i sciegna]
cwiczonka w obu wersjach bdb
Szacuny
315
Napisanych postów
5572
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16915
Podstawową kwestią w tym ćwiczeniu jest kąt pochylenia tułowia. Im bardziej się pochylasz - tym mocniej pracuje klatka. Jeżeli robisz trzymając tułów prosto, wtedy pracuje głównie triceps. Polecam odmianę tego ćwiczenia polegającą na tym, że łapiesz uchwyty "odwrotnie" czyli środkiem dłoni na zewnątrz.
Rekin rośnie przez całe życie... Bądź jak rekin, k***a!!!
Szacuny
40
Napisanych postów
1621
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17763
Nie polecam natomiast od razu takiej wersji z obciazeniem.
Wady cwiczenia: przy zbyt glebokim zejsciu- uszkodzenia stawu ramiennego. Poza tym obciazone stawy lokciowe. Rowniez nadgarstki u osob, ktore maja tendencje do problemow moga sie bardzo szybko odezwac, szczegolnie przy dodatkowym obciazeniu.
Szacuny
315
Napisanych postów
5572
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16915
Myślę, że jak ktoś spróbuje wersji odwrotnej - to przez jakiś czas nawet mu do głowy nie przyjdzie by coś doczepiać do paska. Ćwiczenie samo w sobie niszczy psychicznie ;)
Szacuny
13
Napisanych postów
10598
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
47808
no ok ale ja waze 86 kilo i bez obciazenia w seri mógłbym zrobic ponad 20 powtórzeń bez obciazenia wiec musze cos doczepic!! a to cwiczenie wykonuje od mojego startu to jest 1.5 roku temu!!
Szacuny
315
Napisanych postów
5572
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16915
Spokojnie, spróbujesz - sam zobaczysz. Swoją drogą w tym akurat ćwiczeniu wolę robić więcej powtórzeń. Podstawa budowy masy to maksymalne napompowanie mięśnia. Jak zrobię 4 serie po 16 powtórzeń to mi ręce pękają ;)