Witam mam 17 lat,na siłkę chodze już ok 1 rok a siłkę zaczynam gdzies o 21.00 ,bo nie mam czasu w dzień(szkoła :/),i co mógłbym zszamać po treningu żeby mnie tłuszczem nie zalało,bo na noc się nie poinno węgli brać a trening mam późno,a i jeszcze co moglibyście polecić zszamać przed treningiem czyli przed 21.00 :),dieta jest ale gorzej z tymi posiłkami treningowymi.(za każdą wypoiedź oczywiście SOG) pozdrawiam,jak ktos zna jakieś fajne diety na suchą mase mięśniową niech da link-OCZYWIŚCIE BĘZDIE SOG :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ok 1,5 godz. przed treningiem możesz zjeść np. 100 g kaszy, gotowane mięsko i obowiązkowo jakies warzywa.
Staraj się trenować wcześniej, tak aby posiłek potreningowy nie był ostatnim posziłkiem w dniu. Po treningu możesz wźiąć np. Carbo, a jako ostatni posiłek np. chudy twarożek
Staraj się trenować wcześniej, tak aby posiłek potreningowy nie był ostatnim posziłkiem w dniu. Po treningu możesz wźiąć np. Carbo, a jako ostatni posiłek np. chudy twarożek
...
Napisał(a)
Wyszykiwarka
Przed treningiem wegle zlozone bialko srednio/wolno pzyswajalne warzywa zdrwoy tluszcz.Czyli pwoiedzmu kasza gryczana,mintaj,salatka warzywna,oliwa z oliwek.
po treningu zaraz carbo
30min pozniej pelnowartosciowy posilek wegle zlozone,bialko szybkoprzyswajalne czyli:
ryż brazowy,piersi kurczaka,warzywa.
Nie zaleznie czy bedziesz trening konczyl o 21 czy o 22.zjedz pelnowartosciowy posilek potreningowy organizm dobrze to wykorzysta nie zapomnij jednak zachwoac bilansu aby wszyskto sie zgadzalo iw tedy bedzie Ok.
Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2006-12-23 16:22:09

Przed treningiem wegle zlozone bialko srednio/wolno pzyswajalne warzywa zdrwoy tluszcz.Czyli pwoiedzmu kasza gryczana,mintaj,salatka warzywna,oliwa z oliwek.
po treningu zaraz carbo
30min pozniej pelnowartosciowy posilek wegle zlozone,bialko szybkoprzyswajalne czyli:
ryż brazowy,piersi kurczaka,warzywa.
Nie zaleznie czy bedziesz trening konczyl o 21 czy o 22.zjedz pelnowartosciowy posilek potreningowy organizm dobrze to wykorzysta nie zapomnij jednak zachwoac bilansu aby wszyskto sie zgadzalo iw tedy bedzie Ok.

Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2006-12-23 16:22:09
GÓRA---->I am What I am
...
Napisał(a)
Ja bym zapodał Przed treningiem:Ryż,piers,sałatka,oliwka
Bezposrednio po treningu Carbo,banany,Glukoza,Miód z wodą
30-40 min po np:ryż+tunczyk+sałatka --> to najwazniejszy posiłek musimieć pełnowartościowe białko białak oraz węgle
Bezposrednio po treningu Carbo,banany,Glukoza,Miód z wodą
30-40 min po np:ryż+tunczyk+sałatka --> to najwazniejszy posiłek musimieć pełnowartościowe białko białak oraz węgle
...
Napisał(a)
Przed treningiem: sporo ww srednio tluszczy sporo białka (ryż z mieskiem i oliwa + surowka)
Po treningu: od razu po treningu Carbo, 30minut po treningu - sporo ww 0 tluszczu i sporo białka
Po treningu: od razu po treningu Carbo, 30minut po treningu - sporo ww 0 tluszczu i sporo białka
...
Napisał(a)
Tuż po węglowodany + białko np: carbo + wpc to z pewnością lepsza opcja niż samo carbo, miód, glukoza itp.
...
Napisał(a)
PRzed posilek typu ryz, kasza + piers z kuraka. NIe wazne ze pozno konczysz. Sniadanie i posilek potreningowy sa najwazniejsze. JA koncze trening o 21.20 +carbo. 50 min pozniej pelnowartosciowy posilek bogaty w wegle i bialko a praktycznie 0 tluszczy. 1,5 godz pozniej bialko z oliwa na noc i do spania.
POzdrawiam
POzdrawiam
"Wszystko co dobre ale z umiarem !!"
" Co młode, świeze to mądrzejsze " :P
...
Napisał(a)
Nie bój się, że węgle na noc przyczynią się do wzrostu poziomu tłuszczu. Po treningu przez jakiś czas transport glukozy jest insulinoniezależny (a sekrecja insuliny w wyniku przyjęcia węglowodanów jest stosunkowo niewielka). Optymalnym rozwiązaniem po treningu będzie standardowo carbo + białko.
Ile do... czyli liczniki do wydarzeń http://ile-do.pl.pl
oraz
Kuchnia wietnamska na http://pyzamadeinpoland.pl
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!