Mam na imie Kacper i wrocilem 2 miesiace temu do regularnych treningow.Dawno temu mialem jakies proby budowania sylwetki i tez prowadzilem dzienniki tutaj na sfd . Moim celem jest masa do okresu letniego , mniejwiecej do konca maja przyszlego roku i ogolny rozwoj organizmu taki jak poprawienie wydolnosci i elastycznosci mojego ciala.
Dziennik zakladam zeby miec wszystko wypisane i kontrolowane wlasnie tutaj , mile widziana jakakolwiek krytyka , pomoc , pytania ...
Mieszkam za granica dlatego niektore produkty z potreningu moga nie byc w jezyku polskim
DIETA
KalorieW pierwszym miesiacu przytylem ponad 4 kg wiec troche za duzo i zanizylyem kalorie w nastepnym z 3000 do 2500 kcal , wynik taki ze w 2 miesiacu waga stanela wiec od wczoraj wskoczylem na 2700-2800 kcal.
MakroskladnikiBialka bedzie okolo 1.5-2 g na kg masy ciala , 1g tluszczy i reszta z weglowodanow.W niektorych dniach jednakze moze sie okazac ze bedzie wiecej tluszczu kosztem wegli i bede sie staral zeby to bylo w dni nie treningowe , fakt ten uzaleznia ogolnie moj jadlospis/potrawy ktore czasami sa tluszczowo/weglowodanowe.
TRENING
Nie mialem zadnej aktywnosci fizycznej oprocz ciezkiej pracy fizycznej przez okres okolo 5 lat wiec moj organizm tak naprawde zaczyna od 0 ( naszczescie nie jestem tak chudy jak 5 lat temu )
Tym wlasnie powodem zostala moja decyzja od zaczecia budowania fundamentow poprzez wykonanie wszystkiego wzgledem
https://www.sfd.pl/[ART]_Pierwszy_rok_treningów_-t906985.html ktory osobiscie przetestuje w tym dzienniku.
Plan treningowyAktualnie jestem na 2 etapie treningowym ktory wyglada tak :
3 x w tygodniu
1.Przysiad
2.Wyciskanie skos dodatni
3.Martwy ciąg
4.Military press
5.Wyciskanie wąskim chwytem z flarowaniem łokciami ( prowadzenie w bok)
6.Uginanie ze sztangą prostą
+ Trening brzucha 2 x w tygodniu
+ codzienne rozciganie ok. 15 minut
Zastanawiam sie tez nad dodaniek cardio ze polepszyc moja kondycje , co polecacie?
WYMIARY
W Sobote wrzuce wymiary , zdjecia i wage . Wstawiane beda co miesiac.